Regele şi degetul pierdut (video)

Un rege puternic credea că nu are nevoie să aibă respect pentru Divinitate, însă Dumnezeu a vegheat asupra lui şi l-a ajutat să-şi dea seama de greşeală.

Regele şi degetul pierdut
Regele şi degetul pierdut (.)

A fost odată un rege căruia îi plăcea să meargă la vânătoare.

Într-o zi, în timp ce era la vânătoare, regele a răpus un leopard. A mers către acesta să vadă dacă era mort, când, deodată, leopardul ce stătea nemişcat, a sărit şi l-a atacat.

Servitorul său a reuşit să omoare leopardul, însă nu a putut să prevină ca regele să nu-şi piardă un deget. Furios, regele i-a spus servitorului său: "Dacă Dumnezeu era bun, nu aş fi fost atacat, şi cu siguranţă nu mi-aş fi pierdut degetul!"

Servitorul i-a răspuns: "Chiar dacă s-au întâmplat toate acestea, tot ce vă pot spune este că Dumnezeu este bun şi tot ceea ce face, este exact cum ar trebui să fie. Nu greşeşte niciodată".

Revoltat de răspunsul său, regele l-a întrebat pe servitor: "Dacă te întemniţez, ai crede în continuare că acesta este cel mai bun lucru pentru tine?"

Fără să-i fie frică, servitorul a răspuns umil: "Da, maiestate, aş crede în continuare că este cel mai bun aranjament pentru mine".

Regele era deja furios în acest moment, aşa că a ordonat ca servitorul să fie întemniţat numaidecât.

Trei luni mai târziu, regele împreună cu un alt servitor au plecat la vânătoare însă au fost capturaţi de un trib ce avea nevoie de un sacrificiu uman.

Pe altar, regele a privit disperat cum servitorul său a fost ucis chiar în faţa ochilor săi. Însă, dintr-odată, reprezentanţii tribului au descoperit că regelui îi lipseşte un deget, aşa că l-au eliberat. Considerau că este "incomplet" şi nu putea fi oferit zeilor.

Când s-a întors la palat, regele a ordonat ca servitorul întemniţat să fie eliberat. S-a dus la acesta şi i-a spus umil: "Dumnezeu a fost cu adevărat bun cu mine... era cât pe ce să fiu omorât, însă datorită degetului lipsă, am fost eliberat".

"Totuşi, am o întrebare", a continuat regele, "Dacă Dumnezeu este aşa de bun, de ce mi-a permis să te întemniţez"?

Servitorul a răspuns cu înţelepciune: "Maiestatea voastră, dacă nu eram în temniţă, aş fi fost cu dumneavoastră şi aş fi ajuns să fiu sacrificat, de vreme ce nu-mi lipseşte niciun deget".

Regele a râs şi a spus: "Corect! Toate chiar se întâmplă cu un scop".

Vieţile noastre sunt pline de suişuri şi coborâşuri.

Când lucrurile nu se întâmplă aşa cum ne dorim, să nu ne pierdem bucuria de a trăi, credinţa într-un viitor mai bun. Cât timp fiecare dintre noi este om bun, lucrurile bune vor veni de la sine într-o zi. Să fim răbdători, buni şi să ne menţinem o perspectivă pozitivă. Greutăţile cu care ne confruntăm astăzi ne pregătesc pentru lumina zilei de mâine.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Societate, cultură