Recursul compensatoriu. Tudorel Toader acuzat că dezinformează. Mai mulţi deţinuţi eliberaţi vor comite mai multe infracţiuni

Recursul compensatoriu a scos de după gratii un număr de hoţi, tâlhări, violatori etc. aproape dublu faţă de cel anunţat oficial de Tudorel Toader, avertizează sindicaliştii din penitenciare, avertizând că ne putrem aştepta la creştere a ratei criminalităţii.
Tudorel Toader
Tudorel Toader (Mihuţ Savu / Epoch Times)

UPDATE: "Cei de la sindicat v-au dat o informaţie absolut eronată şi îmi place să cred că intenţionat au facut aşa", a fost replica dată de ministrul Justiţiei după comunicatul sindicaliştilor din administraţia penitenciarelor, precizând că cifra avansată de el era pentru o singura zi, relatează HotNews.

* * *

Ministrul Justiţiei dezinformează Parlamentul afirmând că, în prima lună de la intrarea în vigoare a legii recursului compensatoriu au fost puşi în libertate în plus un număr de 650 de deţinuţi, avansând cifra de 25.093 deţinuţi rămaşi în penitenciare. În realitate - conform site-ului ANP - în penitenciare sunt 24.464 deţinuţi, susţine Federaţia Sindicatelor din Administraţia Naţională a Penitenciarelor.

În concluzie, conform statisticii oficiale a ANP, de la punerea în aplicare a legii recursului compensatoriu au fost liberaţi în plus peste 1.200 de deţinuţi (aproape dublu faţă de cât a anunţat ministrul), urmând ca numărul celor liberaţi în plus să depăşească în primul an de aplicare cifra de 8.000 conform estimărilor FSANP, se arată într-un comuniat de presă al sindicaliştilor.

Potrivit FSNA, aceasta înseamnă practic având în vedere că cea mai mare parte (70 - 80%) se întoarce în perioada sus amintită, că vom avea un plus de cel puţin 5.000 de infracţiuni faţă de dinamica normală a criminalităţii

"La fel de probabil vom avea beneficii zero în ceea ce priveşte modernizarea sistemului penitenciar, având în vedere că investiţiile de anvergura în modernizarea penitenciarelor încă sunt la stadiul de anunţ.", susţine FSANP în comunicatul remis Epoch Times.

În acest context, sindicaliştii îi cer lui Tudorel Toader să nu mai dezinformeze, căci cetăţenii au dreptul să ştie exact câţi hoţi, violatori, tâlhari şi criminali au beneficiat de eliberare mai rapidă în urma legii recursului compensatoriu.

"În legătură cu motivele pentru care ministrul Justiţiei dezinformează, nu putem decât să speculăm că încearcă să ascundă erorile şi efectele negative ale unei măsuri de graţiere mascată care va acţiona ca un stimulent pentru criminalitate în următoarea perioada. Îl somăm, deci, public să renunţe la aceste dezinformări ale opiniei publice care are dreptul să ştie excact câţi hoţi, violatori, tâlhari şi criminali au beneficiat de acest act de clemenţă." concluzionează FSANP.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne