Record în India: Un adolescent de 17 ani cu 232 de dinţi

(photos.com)

Medicii de la un spital din Mumbai, India, au extras 232 de dinţi unui adolescent care s-a plâns de dureri severe la nivelul cavităţii bucale, a raportat presa indiană, preluată joi de La Stampa.

S-a întâmplat în Mumbai. Tânărul acuza de luni de zile dureri severe la nivelul cavităţii bucale. Medicii l-au examinat şi au făcut o descoperire incredibilă îndepărtându-i un molar. Acum s-a întors la normalitate şi mestecă având 28 dinţi. Potrivit medicilor, este un caz rar de creştere anormală a dinţilor, demn de a fi înregistrat în Cartea Recordurilor.

În urmă cu aproximativ o lună, şi după ce a consultat mai mulţi stomatologi care nu au reuşit să-i identifice problema, Ashik Gavai, în vârstă de 17 ani, a apelat la o clinică din cartierul Byculla. Prezenta o inflamaţie a obrazului drept. Examinandu-l cu atenţie, medicii au constatat o creştere anormală a unui molar inferior şi au decis să-l opereze.

''Cu mare surpriză - a spus dr. Sunanda Dhivare-Palwankar, şef al departamentului de stomatologie - am găsit un număr mare de dinţi de diferite dimensiuni, de la un bob de porumb până la o bomboană, în interiorul gingiei. La final am numărat 232".

Potrivit medicilor, malformaţia este o formă de tumoră benignă. Operaţia complexă a durat şapte ore şi după operaţie băiatul a rămas cu 28 de dinţi. "Este prima dată - a adăugat medicul - când mă aflu în faţa unui forme anormale cu atât de mulţi dinţi. Până în prezent, conform literaturii de specialitate, maximul a fost de 37, într-un asemenea caz de tumoră".

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Societate, cultură