Răzvan Burleanu - despre eşecul României în meciul cu Albania

"Prima cauză este oboseala acumulată după jocurile cu Franţa şi Elveţia..apoi fotbaliştii nu au prezenţe în meciuri de cupe europene, adică Champions League şi Europa League"
Preşedintele Federaţiei Române de Fotbal (FRF), Răzvan  Burleanu.
Preşedintele Federaţiei Române de Fotbal (FRF), Răzvan Burleanu. (frf.ro)

În cadrul unei conferinţe de presă care a avut loc luni la Casa Fotbalului, preşedintele în exerciţiu Răzvan Burleanu a arătat care sunt planurile de viitor pe care administraţia FRF vrea să le ia în viitorul apropiat, în urma eşecului pe care prima reprezentativă a purtat-o la EURO 2016.

''În urma procesului de analiză tehnică şi financiară pe care l-am avut alături de colegii mei şi de alţi oameni de fotbal din afara federaţiei am ajuns la un set de soluţii pe care le aveam în vedere şi care, o dată mai mult, se dovedeşte că nu mai pot fi amânate. Aceste propuneri vor fi înaintate spre aprobare Comitetului Executiv'' - a declarat preşedintele Federaţiei Române de specialitate.

Acesta a mai spus că pentru a putea adopta aceste măsuri va trebui schimbat cadrul legislativ, care în prezent apără grupările aflate în insolvenţă.

''O mare problemă în fotbalul românesc este cea legată de insolvenţă.. Cluburile aflate în insolvenţă nu vor mai putea juca în Cupa României şi nici în play-off-ul Ligii I. Apoi urmează depunctarea echipelor, iar din sezonul 2018-2019, cluburile vor fi retrogradate în liga a doua sau a treia''.

Totodată din această toamnă, va fi elaborat şi un sistem de pregătire pentru jucătorii de fotbal de la 7 la 21 de ani.

''De asemenea, tot profitul din cumpărarea de bilete pe care FRF îl va realiza în urma organizării meciurilor echipei naţionale în preliminariile Campionatului Mondial din 2018 se va direcţiona către dezvoltarea fotbalului juvenil.'' a mai precizat oficialul FRF.

În opinia domniei sale, cauzele eşecului României în meciul cu Albania, la EURO 2016 a fost oboseala acumulată de către jucători:

''Prima cauză este oboseala acumulată după jocurile cu Franţa şi Elveţia. Fotbaliştii nu mai sunt obişnuiţi să joace două sau trei meciuri, într-o perioadă scurtă de timp. Apoi, ei nu au prezenţe în meciuri de cupe europene, adică Champions League şi Europa League'', a arătat Burleanu, subliniind că ''Noi nu am avut o strategie de dezvoltare a fotbalului după anul 1990''.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Sport