Războiul cu serviciile, partea pe economie. Dow Jones cade cu 1500 de puncte.

Cei 11 îngeri care anunţă, cu goarne, Judecata de Apoi. Vatican
Cei 11 îngeri care anunţă, cu goarne, Judecata de Apoi. Vatican (Pleasant Exchanges)

Indicele Dow a scăzut pentru scurt timp cu peste 10% din valoarea record înregistrată pe 26 ianuarie.

Acţiunile burselor americane au căzut, trimiţând Dow Jones Industrial Average în jos cu aproape 1.600 de puncte, anulând câştigurile anului acestuia.

Vânzările de acţiuni, declanşate ca urmare, s-au accelerat la scurt timp după ora 15:00 în New York, cu Dow plonjând peste 800 de puncte în 10 minute, dar revenind mai târziu.

Cu toate acestea, indicele a rămas mai mic cu 4% - sau cu 1.000 de puncte -, aceasta fiind cea mai mare scădere din 24 august 2015.

Indicele S & P 500 a urmărit o traiectorie similară, deşi declinul său a fost de 3%.

Ambele sunt acum la cele mai mici valori de anul acesta. Indicele de volatilitate Cboe s-a dublat la cel mai înalt nivel în 2 ani şi jumătate.

Tulburările au lovit piaţa de obligaţiuni, trimiţând randamentul pentru cele de 10 ani în jos cu mai mult de 10 puncte de bază, ridicând contractele future pentru aur.

Dolarul s-a stabilizat în timp ce yenul a avansat.

Tulburările începuseră de vineri, când au fost publicate datele privind angajarea forţei de muncă în SUA, indicând o creştere rapidă a inflaţiei, lucru care ar conduce la rate mai mari şi la creşterea costurilor de împrumut pentru companii.

Îngrijorările financiare de vineri au fost dublate de publicarea memoriului FISA prin care agenţia FBI este învinuită de colaborare ilegală cu establishmentul politic neo-liberal de la Washington în vederea spionării şi sabotării campaniei electorale a lui Donald Trump, actualul preşedinte.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Economie