Raluca Prună: Nu există urgenţă pe legile Justiţiei. Tudorel Toader procedează ca Pilat din Pont

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a promovat printr-o modalitate nedemnă - în stilul Pilat din Pont - o serie de legi organice care reglementează puterea judecătorească în stat, a acuzat tehnocrata Raluca Prună.
Raluca Alexandra Prună (Mihuţ Savu/Epoch Times România)
Loredana Diacu
04.11.2017

Nu se justifică procedura de urgenţă în cazul pachetului de legi promovat de Tudorel Toader, care conţine prevederi care "minează" Justiţia, a atras atenţia vineri seară, la Rezistenţa Tv, fostul ministru al Justiţiei, Raluca Prună.

"Acest pachet de legi ale Justiţiei, sunt trei legi adoptate în august 2004 şi adoptarea lor a fost o condiţie esenţială pentru aderarea la Uniunea Europeană. Pachetul a fost adoptat atunci când era ministru Cristian Diaconescu, se lucrase din 2002... Nu e ceva nefiresc ca după 13 ani să încerci să corectezi acele legi unde nu funcţionează. Când am venit la Ministerul Justiţiei am găsit un pachet pregătit de fostul Consiliu Superior al Magistraturii, care consultase magistratura, a trimis pachetul la instanţe, existase şi un vot pe fiecare prevedere. Eu am preluat acest pachet şi în urma discuţiilor cu asociaţiile de magistraţi, care mi-au spus că mai sunt prevederi pe care trebuie să discute, am lucrat la ele, cu reprezentanţii asociaţiilor, dar şi cu CSM, parchetul, etc", a declarat Raluca Prună.

Fostul ministru a subliniat că a avut o consultare publică largă, potrivit legii în vigoare în România care obligă Guvernul în acest sens, astfel încât la plecarea sa a lăsat următorului Executiv un pachet care fusese discutat pe larg.

"Urgenţa nu se justifică, se putea prelua acel pachet care fusese discutat pe larg. Dl Toader a încercat să ne spună că pachetul pe care l-a prezentat pe 23 august e pachetul meu, în mare era, dar e suficient să introduci câteva prevederi care minează Justiţia. Deci o procedură de urgenţă nu se justifică. Tudorel Toader procedează ca Pilat din Pont, se duce la Parlament, prezintă un pachet, deputaţi şi senatori ai opoziţiei spuneau că nici nu au văzut, nu aveau textul...toată această modalitate e o modalitate nedemnă de a promova nişte legi organice care reglementează o putere în stat, cea judecătorească. Cât despre ce vorbeşte dl Dragnea, eu am senzaţia că sunt luată peste picior... eu cred că mesajul preşedintelui a fost foarte clar... şi mesajul preşedintelui este unul simplu", a precizat Raluca Prună.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor