Rafael Nadal, declaraţii după cucerirea titlului la Monte Carlo (video)

"Este important pentru încrederea mea. Să câştigi din nou acest titlu la Monte Carlo înseamnă mult, mai ales pentru că este primul turneu al sezonului pe care îl termin" - Rafa Nadal, liderul clasamentului ATP.
Jucătorul spaniol de tenis Rafael Nadal.
Jucătorul spaniol de tenis Rafael Nadal. (Captură foto)

Jucătorul spaniol de tenis Rafael Nadal şi-a adjudecat titlul turneului ATP Masters 1000 “Rolex Monte-Carlo Masters“ după succesul înregistrat în ultimul act în faţa japonezului Kei Nishikori (28 ani, 22 ATP) cu scorul de 6-3, 6-2. Partida a durat o oră şi 34 de minute.

Numărul unu mondial a câştigat pentru a 11-a oară acest trofeu, el adăugând totodată palmaresului sau cel de-al 31-lea trofeu de categoria Masters 1.000 cucerit din cele 76 titluri cucerite în total.

"Am făcut un meci solid. Sigur, cel mai bun meci al săptămânii a fost cel contra lui Dominic Thiem în sferturile de finală. Dar astăzi (duminică), eu cred că am jucat mai bine decât ieri (semifinala contra lui Grigor Dimitrov). Nu am mare lucru de spus. Am câştigat un titlu important, am jucat contra unor adversari dificili fără să pierd niciun set. A fost o super săptămână", a spus ibericul, care a terminat circuitul din Principatul Monaco fără să piardă nici un set, performanţe care le-a mai înregistrat la ediţiile din 2008, 2009, 2010 şi 2012.

De partea cealaltă a tabloului, în proba de dublu, titlul de campion a revenit americanilor Mike şi Bob Bryan, care au dispus în runda finală de perechea Oliver Marach (Austria)/Mate Pavic (Croaţia) cu scorul de 7-6 (7/5), 6-3, după o oră şi 18 minute de joc efectiv.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Sport