R2-D2, robotul din „Star Wars”, s-a vândut la o licitaţie contra unei sume astronomice

Robotul R2 D2 împreună cu partenerul său inseparabil C3PO
Robotul R2 D2 împreună cu partenerul său inseparabil C3PO (captură web)

Acesta este singurul personaj (împreună cu partenerul său inseparabil C-3PO), prezent în toate cele şapte filme din saga Star Wars şi în spin-off Rogue One: A Star Wars Story: eroicul robot, R2-D2, puţin mai înalt de un metru, în formă de tambur cu un cap bombat, a fost vândut la o licitaţie în California pentru cifra de 2,8 milioane de dolari.

O cifră nu chiar mică, dar trebuie reamintit (pentru a justifica cifra!) că a fost el cel care a ajutat-o pe prinţesa Padme să fugă de pe planeta asediată Naboo, şi tot el ascundea mereu planurile rebeliunii încredinţate lui de către Prinţesa Leia pentru a le preda în mâinile lui Obi Wan Kenobi, singurul cavaler Jedi supravieţuitor. El, mai presus de toate, este memoria istorică a universului fictiv creat de George Lucas (memoria lui C-3PO la un moment dat este anulată), este singurul - în momentele cruciale - care reaminteşte protagoniştilor cărui ideal trebuie să rămână credincioşi.

R2-D2 a fost obiectul cel mai bine plătit al licitaţiei din California, licitaţie care a continuat timp de trei zile şi în care au fost de asemenea vândute şi alte obiecte din saga creată de George Lucas. Sabia laser folosită de Skywalker în primele două filme a fost achiziţionată pentru suma de 450.000 dolari, iar casca lui Darth Vader din filmul original a fost plătită cu 96.000 dolari. În aceeaşi licitaţie a fost vândută, de asemenea, podeaua care se ilumina din filmul Saturday Night Fever, pentru 1,2 milioane dolari. Pentru costumul lui Leonardo DiCaprio din Titanic au fost plătiţi 192.000 de dolari precum şi pentru sabia lui Arnold Schwarzenegger din Conan the Barbarian.