Putin: Rusia este pregătită să predea Ucrainei nave şi avioane din Crimeea

Preşedintele rus, Vladimir Putin.
Preşedintele rus, Vladimir Putin. (Lintao Zhang/Getty Images)

Rusia este pregătită să predea Ucrainei navele de luptă şi mijloacele de transport aerian din Crimeea, adăugând că acestea se află într-o stare deplorabilă, a afirmat preşedintele rus Vladimir Putin, fiind citat de Focus News Agency.

„Folosesc cazul pentru a spune că suntem pregătiţi să continuăm acest proces: suntem pregătiţi să predăm Ucrainei navele de luptă care încă se află în Crimeea, precum şi avioanele şi maşinăriile blindate. Într-adevăr, ele se află într-o stare foarte deplorabilă dar nu este problema noastră. Se află în această stare din cauză că nimeni nu s-a folosit de ele în toţi aceşti ani”, a declarat Putin după o întâlnire cu redactori ai presei şi agenţiilor de ştiri ruseşti.

Conform preşedintelui rus, există zeci de nave şi avioane de luptă. „În ceea ce priveşte navele, cred că ar fi cel mai bine dacă soldaţii ucraineni ar veni să le ia. Suntem pregătiţi să îi ajutăm să le transporte la Odesa.”

Putin a adăugat că există un stoc semnificativ de armament însă, conform experţilor ruşi, acesta nu poate fi transportat ci doar folosit la faţa locului. „Suntem pregătiţi să chemăm armata ucraineană să participe la utilizarea acestor muniţii.”