Putin discută telefonic cu Trump despre procesul de pace din Orientul Mijlociu

Preşedintele rus, Vladimir Putin.
Preşedintele rus, Vladimir Putin. (Mikhail Metzel/AFP/Getty Images)

Preşedintele rus Vladimir Putin a afirmat luni că a discutat telefonic cu omologul său american Donald Trump despre eforturile de a reduce neînţelegerile dintre Israel şi Autoritatea Palestiniană, au precizat agenţii ruse de ştiri.

Putin a făcut comentariile la începutul unei întâlniri, în Moscova, cu liderul palestinian Mahmud Abbas.

De asemenea, liderul de la Kremlin a fost citat afirmând că situaţia din regiune este departe de ceea ce ar dori să vadă Moscova.

Aceleaşi agenţii de ştiri l-au citat pe Abbas precizând că palestinienii nu pot accepta SUA ca mediator în discuţiile cu Israelul din cauza comportamentului Washingtonului.

Relaţiile dintre administraţia SUA şi palestinieni s-au deteriorat mult de când Trump a anunţat în 6 decembrie 2017 că recunoaşte Ierusalimul drept capitală a Israelului, înfuriind lumea arabă şi declanşând un val de dezaprobări din partea multor state ale lumii.

Palestinienii privesc Ierusalimul de Est ca o capitală a viitorului lor stat. Israelul a anexat Ierusalimul de Est şi a declarat întregul oraş drept capitală a sa, însă acst lucru nu a fost recunoscut niciodată de comunitatea internaţională.