Puterea scandalului: senator democrat câştigă alegerile în statul conservator Alabama

Democratul american Doug Jones
Democratul american Doug Jones (Justin Sullivan/Getty Images)

În Statele Unite, democratul Doug Jones a câştigat un loc în Senat în statul sudic foarte conservator Alabama.

Jones devine primul democrat din Alabama care este ales în Senat într-un sfert de secol şi va priva partidul aflat la putere de un important loc în camera superioară a Congresului SUA. Acest rezultat ar putea creşte şansele democraţilor de a prelua controlul asupra Camerei în cadrul alegerilor congresionale din 2018.

Campania, care a divizat partidul Republican, a fost marcată de acuzaţii privind agresiuni sexuale împotriva candidatului Roy Moore.

Înfrângerea sa este o lovitură pentru preşedintele Donald Trump, care l-a susţinut pe Moore în ciuda acuzaţiilor făcute de mai multe femei, care au declarat că politicianul american le-a urmărit în perioada în care erau adolescente, iar el avea în jur de 30 de ani.

Moore - un conservator creştin - a negat acuzaţiile şi a afirmat că nu o cunoaşte pe niciuna dintre femeile care au lansat acuzaţiile împotriva sa.

Moore este un fost procuror federal şi a descris campania sa ca un referendum asupra decenţei.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe