Pui la tigaie cu legume asortate - o bunătate!

Pui cu legume
Pui cu legume (Maria Matyiku / Epoch Times)

Iată o modalitate de-a prepara puiul în aşa fel încât carnea să rămână suculentă şi să formeze o crustă uşor crocantă în exterior. Porumbul, roşiile coapte şi feliile subţiri de ardei copţi la grătar, amestecate cu păstăile de fasole verde uşor crocante, înăbuşite la tigaie alături de usturoi şi ceapă, se combină într-o garnitură apetisantă şi plină de arome.

Ingrediente:

1 kg carne de pui dezosată tăiată în bucăţele,
2 linguri ulei,
1 linguriţă de ierburi aromate(măghiran, pătrunjel, cimbru, busuioc),
suc de la o lămâie,
paprică, piper şi sare după preferinţă,

2 ştiuleţi de porumb,

4 ardei de diferite culori,
500 g roşii mici,

2 linguri ulei,
o ceapă mică sau 2 cepe verzi,
1-2 căţei de usturoi,
500 g fasole verde păstăi,
500 g roşii,
piper şi sare după preferinţă

Modul de preparare:

Mai întâi carnea de pui se taie în bucăţele, se sărează şi piperează după gust, se presară cu paprică şi apoi se marinează pentru cel puţin o jumătate de oră într-un baiţ făcut din 2 linguri de ulei de măsline,sucul de la o lămâie şi o linguriţă de ierburi aromate.

Ardeii se curăţă de cotor şi se taie în fâşii pe lungime, care apoi se coc pe plită. Roşiile se pun şi ele pe plită, cu partea de la bază în jos.

Ştiuleţii de porumb se taie pe lăţime, în rondele de circa 3 cm şi de pun pe plită la copt, rotindu-i pe toate părţile, până când se coc uniform.

Ceapa se taie mărunt iar fasolea verde se curăţă de extremităţi şi de aţe.

Puiul se toarnă într-o tigaie cu baiţ cu tot şi se dă la foc mediu mare. După câteva minute carnea se întoarce şi se continuă prepararea, până când carnea prinde o crustă aurie.

Carnea se scoate din tavă. Se mai pune o lingură de ulei, apoi se adaugă şi ceapa şi usturoiul mărunţite. După câteva minute, se pune fasolea verde şi roşiile coapte. Prin amestecare, roşiile se zdrobesc şi devin ca un sos mai gros, printre care rămân şi bucatele de roşie coaptă. La sfârşit se adăugă feliile de ardeii copţi şi se potrivesc de sare şi piper.

Peste patul de legume se pune puiul, şi se mai lasă la foc câteva minute, pentru a lăsa aromele din legume şi carne să se combine. Înainte de servire se adaugă porumbul prăjit şi opţional se presară cu frunze de pătrunjel tăiate mărunt.