PSD, la un pas să pună mâna şi pe Consiliul Concurenţei

Un proiect de lege aflat pe ultima sută de metri în Parlament ar permite schimbarea în plin mandat a actualului şef al Consiliului Concurenţei.
Liviu Dragnea
Liviu Dragnea (Florin Chirila/Epoch Times)

Actualul preşedinte al Consiliului Concurenţei ar putea fi schimbat înainte de expirarea mandatului, în condiţiile în care Comisia juridică din Camera Deputaţilor a aprobat marţi un amendament controversat la Legea concurenţei, relatează hotnews.ro.

Amendamentul a fost propus de PSD şi prevede ca preşedintele Consiliului Concurenţei "trebuie să fi îndeplinit funcţii de conducere cu largi responsabilităţi pentru o perioadă de cel puţin 15 ani, în care a făcut dovada înaltei sale competenţe profesionale şi manageriale". Bogdan Chiriţoiu, actualul şef al Consiliului Concurenţei, se află în mijlocul celui de-al doilea mandat, însă nu îndeplineşte cerinţa prevăzută în amendament pentru a rămâne la conducerea instituţiei.

Menţionăm că informaţii potrivit cărora PSD intenţionează să obţină controlul asupra Consiliului Concurenţei, o instituţie independentă, circulă încă din vara anului trecut.

Pentru a citi integral articolul intraţi aici.