PSD ameninţă: Putem scoate fără probleme sute de mii de oameni în stradă! Populaţia e extrem de inflamată

Şeful PSD Vaslui, Dumitru Buzatu, avertizează că partidul condus de Liviu Dragnea ar putea scoate sute de mii de omeni în stradă după demersul liderului PNL Ludovic Orban de a depune plângere penală împotriva premierului Viorica Dăncilă.
Viorica Dăncilă
Viorica Dăncilă (Mihut Savu / Epoch Times Romania)

PSD are capacitatea să scoată câteva sute de mii de oameni în stradă pentru susţinerea prim-ministrului Viorica Dăncilă, a atras atenţia, la România TV, preşedintele PSD Vaslui, Dumitru Buzatu.

"Până acum, în PSD a predominat o atitudine raţională, o atitudine susţinută de Liviu Dragnea. Ideea mascată lansată de domnul preşedinte, mascată sub gestul domnului Orban, de preluare abuzivă a puterii, în faţa acestor lucruri nu vom sta degeaba. Toţi liderii PSD consideră că trebuie să venim cu un răspuns ferm, un răspuns pe măsură. La un miting de amploare se pot aduna câteva sute de mii de oameni, fără niciun fel de problemă, pentru că cea mai mare parte a populaţiei este extrem de inflamată de gestul domnului Iohannis", a declarat Buzatu, citat de aktual24.ro.

Liderul PSD Vaslui a pledat pentru "o atitudine mai radicală".

"Eu cred că ceea ce ne reţine pe noi este atitudinea preşedintelui PSD, care a îndemnat la calm în România la doi ani de la alegeri, dar domnul preşedinte şi domnul Orban nu înţeleg acest lucru. Eu sunt pentru o atitudine mai radicală, dar în orice caz trebuie să dăm un semnal puternic acestor oameni, să înţeleagă că nu se poate prelua puterea în acest fel în România", a afirmat Buzatu.

Reamintim că şeful PNL o acuză pe premierul Dăncilă de înaltă trădare, uzurparea funcţiei publice, divulgare de informaţii nepublice şi prezentarea cu rea-credinţă de date inexacte preşedintelui României în scopul ascunderii săvârşirii unor fapte de natură să aducă atingere intereselor statului.

În acelaşi timp, este vizat şi preşedintele PSD, Liviu Dragnea, pentru săvârşirea infracţiunii de divulgare de informaţii secrete.

Plângerea vine în contextul scandalului legat de începerea procedurii de mutare a Ambasadei României din Israel de la Tel Aviv la Ierusalim.

Mai multe detalii pe această temă aici.