PSD, acuzat că deturnează activitatea Comisiei SIPA. Procurori generali şi şefi de instituţii, în vizor

PSD vrea să deturneze activitatea Comisiei de anchetă privind aspectele privitoare la desfiinţarea SIPA, a tras un semnal de alarmă PNL.
Serban Nicolae(lider de grup PSD la Senat),
Serban Nicolae(lider de grup PSD la Senat), (Florin Chirila/Epoch Times)

PNL se opune modului în care PSD încearcă să deturneze de la scopul firesc şi normal activitatea Comisiei de anchetă privind aspectele privitoare la desfiinţarea Direcţiei Generale de Protecţie şi Anticorupţie (fosta SIPA), reiese dintr-un comunicat semnat de parlamentarii PNL Cristina Trăilă, Gabriel Andronache şi Daniel Fenechiu.

Potrivit liberalilor, în cadrul şedinţei de joi a Comisiei SIPA, reprezentanţii PNL au votat împotriva unei liste propuse de senatorul PSD Şerban Nicolae, pe motiv că aceasta "cuprinde persoane ce nu au nicio legătură cu obiectul comisiei, cu perioada de referinţă şi nici cu desfiinţarea acestei Direcţii".

"PSD îşi doreşte o a doua comisie de tipul celei care şi-a încheiat iniţial activitatea fără niciun rezultat (Comisia pentru verificarea alegerilor din 2009), doar pentru a oferi o scenă publică folosind instituţia Parlamentului pentru a ataca anumite persoane şi nu pentru aflarea adevărului.

Este vorba de nominalizarea unor persoane care nu au avut niciun rol în activitatea Direcţiei, precum procurorii generali ai PÎCCJ sau şefi ai unor instituţii, şi nu au avut atribuţii în legătură cu activitatea DGPA", au transmis cei trei membri PNL.

PNL doreşte "o analiză transparentă şi corectă a aspectelor referitoare la desfiinţarea DGPA, dar în limita legii şi a mandatului conferit, şi nu pentru folosirea instituţiei parlamentare într-un joc propagandistic menit să construiască realităţi paralele şi să valideze teze predefinite".

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne