PSD, acuzat că blochează în Parlament achiziţia rachetelor Patriot

Preşedintele PSD Liviu Dragnea nu poate da foc la ţară doar pentru a-şi salva propria piele, a transmis USR, care acuză puterea că încearcă să blocheze în Parlament achiziţia rachetelor Patriot.
Liviu Dragnea
Liviu Dragnea (Eugen Horoiu/Epoch Times)

Majoritatea PSD-ALDE încearcă să blocheze în Parlament legea de achiziţie a primului sistem de rachete Patriot şi periclitează astfel parteneriatul strategic cu SUA, a tras un semnal de alarmă marţi, în cadrul unui comunicat de presă, partidul Uniunea Salvaţi România.

Niciunul dintre senatorii PSD-ALDE nu s-a prezentat, astăzi, la şedinţa Comisiei de apărare şi ordine publică din Senat, cu toate că ştiau că pe ordinea de zi este proiectul de lege care priveşte achiziţia sistemului de rachete Patriot. În lipsa senatorilor PSD-ALDE, şedinţa nu a avut cvorum şi legea nu a putut fi dezbătută.

"PSD-ul şi aliaţii lor aduc România într-o situaţie fără precedent. Dacă această lege de achiziţie a rachetelor Patriot nu va fi adoptată, România nu va reuşi să cheltuie cei 2% din PIB pe care s-a angajat în faţa partenerilor internaţionali că îi va investi în apărare, iar seriozitatea ţării noastre în interiorul NATO va fi afectată. Sper totuşi că domnul Dragnea, care sunt sigur că a luat această decizie, se va răzgândi, iar legea va fi discutată cel târziu săptămâna viitoare în Comisia de apărare din Senat. Atât domnul Dragnea, cât şi aliaţii domniei sale, ar trebui să înţeleagă că securitatea naţională nu este un joc politicianist şi nu poate da foc la ţară doar pentru a-şi salva propria piele", a declarat senatorul USR Nicu Fălcoi, membru în Comisia de apărare şi ordine publică.

Potrivit USR, în cele zece luni de guvernare PSD-ALDE, o mare parte a bugetului Ministerul Apărării Naţionale s-a dus pe cheltuieli curente, mai ales pensii şi salarii, ceea ce arată concentrarea coaliţiei de guvernare doar pe măsuri populiste fără o acoperire bugetară reală, în detrimentul înzestrării Armatei.

"Să nu uităm că la rectificarea bugetară din vară, peste un miliard şi jumătate de lei au fost transferaţi de la capitolul înzestrare la capitolul pensii şi salarii", a subliniat partidul condus de Dan Barna.

Uniunea Salvaţi România susţine consolidarea capacităţilor de apărare ale României prin investiţii corespunzătoare şi consideră că nerespectarea angajamentelor luate de ţara noastră nu poate decât să dăuneze reputaţiei României, într-un context geopolitic sensibil. Neacordarea a 2% din PIB pentru apărare a fost chiar unul dintre motivele explicite pentru care parlamentarii USR nu au votat bugetul la începutul acestui an.

În acelaşi timp, USR consideră că apartenenţa României la NATO şi parteneriatul strategic cu SUA sunt esenţiale pentru securitatea naţională în contextul european dificil, marcat de incertitudinile legate de Brexit şi de agresiunea rusească în vecinătatea UE.

"România trebuie să fie în continuare un partner credibil şi stabil pentru partenerii europeni şi nord atlantici, iar acest lucru poate fi demonstrat prin îndeplinirea fermă a obligaţiilor asumate", a conchis formaţiunea.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne