PSD, acuzat că a înşelat peste 5 milioane de pensionari

Preşedintele PSD Liviu Dragnea, personal, s-a angajat că programul de guvernare va fi respectat din "scoarţă în scoarţă", iar cei care nu-l respectă trebuie să plece. La câte renunţări şi amânări au fost, el ar fi primul care ar trebui să plece, a opinat fosta şefă PNL Raluca Turcan.
Liviu Dragnea
Liviu Dragnea (Eugen Horoiu/Epoch Times)

Amânarea mult aşteptatei legi a pensiilor se înscrie în lungul şir de speranţe create şi spulberate de PSD, a acuzat vineri, pe pagina sa de socializare, prim-vicepreşedintele PNL Raluca Turcan.

"În acest moment sistemul de pensii creează grave inechităţi şi discriminări între beneficiari. Unele pensii sunt scutite de impozite, altele nu. Unii primesc pensia în funcţie de contributivitate, alţii în funcţie de decizia politicului de a acorda pensii speciale. Soluţia este recalcularea pensiilor în funcţie de contributivitate şi renunţarea la impozitarea tuturor pensiilor. Avem iniţiativă legislativă înregistrată în Parlament pe acest subiect şi solicitări clare înaintate Guvernului" a declarat Raluca Turcan.

Fosta şefă PNL a atras atenţia că PSD şi ALDE au câştigat alegerile în baza unui program de guvernare nerealist în care mulţi români şi-au pus speranţele.

"Liviu Dragnea, personal, s-a angajat că programul de guvernare va fi respectat din "scoarţă în scoarţă", cei care nu-l respectă trebuie să plece. La câte renunţări şi amânări au fost în ultimele luni, Liviu Dragnea ar fi primul care ar trebui să plece! Din păcate, PSD a înşelat peste 5 milioane de pensionari din această ţară. Cum se vor întâlni cu ei în ţară? Ce le vor spune?", a precizat Raluca Turcan.

Prim-vicepreşedintele PNL a remarcat că nu au trecut decât 10 luni de guvernare PSD-ALDE şi cea mai mare parte a promisiunilor sunt fie "discutate şi uitate", fie amânate până la "Sfântu Aşteaptă":

• TVA-ul zero pentru locuinţele tinerilor;

• Codul economic;

• Codul administrativ;

• Fondul Suveran de Investiţii;

• Construirea a 500 de creşe şi grădiniţe;

• Informatizarea sistemelor fiscale şi multe altele au fost îngropate definitiv.

Amânate:

• Majorarea veniturilor salariale ale medicilor şi profesorilor sau scutirea de impozit a veniturilor personalului medical;

• majorările efective pentru cei mai mulţi bugetari se vor face nu de acum, nici de la 1 ianuarie 2018, ci până în anul 2022... dacă s-ar putea.

"Cum se va face şi cât va dura recalcularea pensiilor, pe ce principii, cu ce resurse, nici asta nu ştim. Ştim cu siguranţă că mii de pensionari au votat PSD-ALDE tocmai pentru această promisiune, iar acum se văd în faţa unei amânări care, cel mai probabil va fi perpetuată, apoi uitată şi cel mai probabil va genera noi inechităţi între pensionari", a subliniat Raluca Turcan.

PNL va organiza o dezbatere publică pe acest subiect şi va veni cu noi soluţii şi propuneri legislative.

"Sperăm ca actualul Guvern să înţeleagă gravitatea problemei şi să nu continue acest joc periculos pus la cale de Liviu Dragnea", a conchis Raluca Turcan.