Protocolul între Înalta Curte şi SRI. Fostul şef al Instanţei Supreme neagă faptul că ar fi semnat aşa ceva

Sigla SRI.
Sigla SRI. (Epoch Times România)

Fostul şef al Instanţei supreme Nicolae Popa susţine că nu a semnat protocolul dintre SRI, PG şi Înalta Curte, deşi pe documentul făcut public de SRI apare semnătura sa. Popa susţine însă că n-a semnat un astfel de protocol, căci s-ar fi pensionat mai devreme, relatează Mediafax.

”Nu am semnat un asemenea protocol. De altfel, vă rog să vă uitaţi, el este semnat pe 2 septembrie 2009, când eu plecasem deja de la Curte. Am vorbit cu doamna preşedinte Cristina Tarcea mai devreme şi am rugat-o să mi-l păstreze şi mie, să mă uit pe el şi să văd despre ce este vorba. Eu nu am negociat aşa ceva cu nimeni, cât am stat la Curte, în niciun caz. La 1 septembrie 2009, când am împlinit 70 de ani, am plecat de la Înalta Curte. Toate formele de pensionare erau deja depuse la CSM. Protocolul este semnat, după cum se poate vedea, la 2 septembrie 2009. Nu m-am întors să semnez aşa ceva!

Nici nu am mai dat pe la Curte din clipa în care am plecat. Este ceva foarte curios şi sper să clarific această situaţie. Nu ştiu ce fel de cooperări au avut cei din Parchete, dar, cu siguranţă, un judecător nu are ce căuta să facă parte dintr-o asemenea ecuaţie. Chiar am să mă duc la Înalta Curte şi am să consult şi documentul, şi înregistrările. Pentru mine este mai puţin explicabilă această situaţie. După cum am văzut la televizor, semnătura este a mea, dar nu vreau să fac deocamdată speculaţii şi nici să dezbat manopere de altă natură”, a declarat Nicolae Popa, pentru Q Magazine.

Protocolul a fost semnat din partea Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie pe data de 2 septembrie 2009, iar, potrivit datelor consultate de Hotnews, preşedintele de atunci, Traian Băsescu, a semnat decretul de pensionare a lui Nicolae Popa cu data de 14 septembrie. Actualul preşedinte al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, Cristina Tarcea, a confirmat pentru Mediafax că l-a invitat pe Popa să lămurească situaţia.