Protestul #Rezist trece Prutul: Peste 10.000 de moldoveni au scandat duminică la Chişinău - ”Rezist”

”Plahotniuc mi-ai furat primul vot”, ”Năstase la primărie, Plahotniuc la puşcărie”, ”Kim Jong Plah”, ”Viitorul meu este în mare pericol”, sunt doar câteva dintre mesajele cu care au venit în PMAN mii de cetăţeni ai RM, cerând validarea mandatului lui Năstase.
Protest la Chişinău, împotriva votului furat
Protest la Chişinău, împotriva votului furat (Epoch Times România)

Invalidarea mandatului de primar general este un prim pas spre fraudarea totală a alegerilor parlamentare din toamna acestui an, ceea ce este de neconceput, consideră opoziţia anti-oligarhică de la Chişinău care a organizat duminică, 24 iunie, o acţiune de protest în centrul capitalei Republicii Moldova cu participarea a peste 10 mii de oameni din toată ţara.

”Guvernarea oligarhică din Republica Moldova a depăşit orice limită, declarând un adevărat război propriului popor! După jafuri şi crime economice, după sărăcirea şi alungarea din ţară a circa un milion de oameni, regimul a confiscat până şi voinţa alegătorilor, uzurpând definitiv puterea! Nu putem permite ca o justiţie captivă, în realitate un instrument al oligarhului mafiot Plahotniuc să decidă abuziv şi arbitrar în locul oamenilor”, a declarat liderul Platformei Demnitate şi Adevăr, Andrei Năstase.

Înarmându-se cu pancarte pe care scria ”Vot furat”, ”Free Vote”, ”Hoţii”, ”Plahotniuc mi-ai furat primul vot”, ”Năstase la primărie, Plahotniuc la puşcărie”, ”Kim Jong Plah”, ”Viitorul meu este în mare pericol”, ”Doar în statul capturat, votul poate fi furat”, ”Poporul nu e vacă, tu s-o mulgi, iar ea să tacă”, ”Vă luăm pe sus, alte soluţii nu-s”, ”Puterea aparţine poporului”, cei peste 10 mii de protestatari au avut un mesaj clar pentru guvernarea de la Chişinău, ”Anulaţi-vă pe voi, CTRL+ALT+DELETE”.

Totodată, pe toată perioada desfăşurării protestului, manifestanţii au scandat în continuu: ”Rezist”, ”PD, PSRM, ciuma roşie”, ”Noi am fost şi am votat, votul nostru l-aţi furat”, ”Plahotniuc la puşcărie”, ”Noi suntem poporul”, ”Jos guvernarea”, ”Să vă fie frică, ţara se ridică”, ”Validare”, ”Năstase e primarul”, ”Jos dictatura”, ”Noi nu cedăm”, ”Afară, din ţară, javră ordinară”, ”Urna de vot, nu-i urnă de gunoi”, ”Noi de-aicea nu plecăm, nu plecăm acasă, până nu redobândim libertatea noastră”.

Ţinând să mulţumească cetăţenilor veniţi să-şi apere votul într-un număr foarte mare, preşedintele Partidului Acţiune şi Solidaritate, Maia Sandu, le-a transmis că ei sunt cei care stau la straja democraţiei şi a libertăţii şi că doar împreună poate fi oprită dictatura în care se adânceşte Republica Moldova.

”În joc nu este doar un mandat de un an, de cinci, doar de Primăria Capitalei, ci este vorba despre viitorul acestei ţări. Dacă astăzi nu-i oprim, mâine va fi prea târziu”, a declarat Liderul Platformei DA, din faţa primăriei, unde s-au adunat oamenii, pentru a se deplasa ulterior în Piaţa Marii Adunări Naţionale (PMAN) şi mai departe în faţa Parlamentului de unde au promis că nu vor pleca până nu va fi validat mandatul de primar general al capitalei.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe