Protestatar luat cu cătuşe din faţa Primăriei. I-a pus Gabrielei Firea la portavoce huiduielile de pe Arena Naţională

Jandarm in fata la MAI
Jandarm in fata la MAI (Captura)

UPDATE: Cristian Mihai Dide a fost dus la Secţia 3 de Poliţie şi amendat cu 500 de lei pentru participare la o adunare publică nenotificată. După întocmirea procesului verbal, Dide a revenit în faţa Primăriei, unde se pregăteşte să îi pună din nou Gabrielei Firea la portavoce huiduielile de pe Arena Naţională.

* * *

Huiduielile de pe Arena Naţională au urmărit-o pe Gabriela Firea inclusiv la Primăria Capitalei, fiindu-i puse la portavoce de protestatarul Cristian Mihai Dide.

Venit sub ferestrele Primăriei în timp ce în instituţie avea loc o şedinţă a CGMB, Dide i-a acuzat de la portavoce pe Firea şi pe colegii săi de partid că nu fac mai nimic pentru bucureşteni, că şi-au bătut joc de zecile de mii de oameni aduşi cu forţa la mitingul PSD etc., după care Dide i-a pus Gabrielei Firea şi înregistrarea discursului ţinut de ea pe Arena Naţională cu ocazia venirii Simonei Halep la Bucureşti şi, evident, şi huiduielile ce au urmat discursului. Gestul l-a costat pe Dide o încătuşare.

Mai exact, jandarmii l-au somat să plece din faţa Primăriei Generale pe motiv că n-a declarat Adunare publică în faţa Primăriei. Cum Dide a refuzat, oamenii legii l-au încătuşat şi luat cu duba.

Reamintim că Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a avut parte de o surpriză extrem de neplăcută luni seară: a fost huiduită de mulţi dintre cei peste 20.000 de români veniţi pe Arena Naţională să o felicite pe Simona Halep pentru trofeul cucerit la Roland Garros.

Înainte ca Simona Halep să prezinte publicului trofeul, Firea a încercat să ţină un mic discurs înainte să îi ofere cheia oraşului sportivei noastre. Doar că nu a apucat să deschidă gura bine că tribunele au răsunat de huiduieli, după care oamenii au scandat numele Simonei.

Ulterior, primarul general a transmis un mesaj pe pagina sa de socializare în care dă vina pentru cele întâmplate pe "aparatul soroşist de propagandă". În scurt timp, însă, Firea şi-a închis pagina de Facebook ca urmare a valului de reacţii critice care au venit.

Mai trebuie menţionat că Firea a fost huiduită (şi) în contextul în care presa a scris că Primăria Generală a declinat cererea Simonei Halep de a se întâlni cu fanii într-o mare Piaţa din Bucureşti, trimiţând-o pe campioană să îşi organizeze întâlnirea cu fanii pe treptele Arenei Naţionale. Aceasta după ce cu doar 2 zile în urmă, pe marile ecrane instalate în Piaţa Victoriei la mitingul anti stat paralel al PSD a rulat finala de la Roland Garros câştigată de constănţeanca noastră iar, ulterior, când pe scenă au urcat liderii social-democraţi (printre care şi G. Firea) numele Simonei a fost folosit pentru a electriza mulţimea.

Ulterior, după ce pe Facebook au curs valuri de comentarii indignate, PMB a anunţat că va organiza primirea Simonei pe Arena Naţională, nu pe scări.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne