Protest anti-Ponta în Piaţa Universităţii. "Jos Guvernul mafiot, Jos mafia Ponta, Stop terorii comuniste" (Video)

Protest anti-Ponta, Piaţa Universitaţii, 3 Mai 2015
Protest anti-Ponta, Piaţa Universitaţii, 3 Mai 2015 (Eugen Horoiu/Epoch Times)
Se încarcă player-ul...

În jur de 100 de persoane protestează duminică în Piaţa Universităţii din Capitală împotriva Guvernul Ponta.

"Jos Ponta, jos Ponta", "Păcat, păcat de sângele vărsat", "Solidaritate cu diaspora", "Dacă vă pasă, ieşiţi din casă", "Antena 3, nişte derbedei", "PSD, ciuma roşie" au fost unele dintre lozincile scandate de protestatarii nemulţumiţi de modul în care premierul Victor Ponta şi echipa sa de miniştri au înţeles să conducă România.

Oamenii au pancarte cu mesaje de genul "Jos Guvernul mafiot, Jos mafia Ponta, Stop terorii comuniste, Jos Parlamentul penal", "Vrem vot prin corespondenţă", "Solidari cu diaspora" sau "Je suis Ponta" (şi mai sus o poză cu Mickey Mouse).

"Ponta nu are plan de Guvernare. A promis un milion de locuri de muncă, asta după ce PSD-ul lui a desfiinţat în anii 2000 în jur de 1300 de fabrici şi uzine. Câte milioane de oameni au rămas atunci fără un loc de muncă? Şi el acum promite un milion... A făcut ceva în direcţia asta? Nu a făcut nimic. Toate sunt numai minciuni şi nu mai putem să tolerăm. Vrem să trăim într-o ţără normală în care să vedem că oamenii politici îşi fac treaba, că nu îi acoperă pe corupţi. Sunt foarte mulţi corupţi în partidul dlui Ponta care sunt apăraţi chiar de el. Clasa politică face un scut în jurul corupţilor." a declarat un protestatar pentru Epoch Times.

"Pe de alta parte ANAF-ul... Este praf în ochi. O arestezi pe bătrâna care vinde mărar la colţul străzii dar în schimb sutele de milioane de euro care se fură nu le vede nimeni. Nimeni nu face nimic. Toţi sunt scăpaţi şi de dosarul Microsoft şi de EADS şi de tot.", a mai adăugat protestatarul.

Câteva persoane s-au îmbrâncit, situaţia fiind rapid dezamorsată de jandarmi. Protestatarii acuză că a fost vorba de o diversiune menită să submineze credibilitatea activităţii de astăzi.

Concret, printre protestatari s-au strecurat persoane care au afişat mesaje legate de PNL şi PDL, mesaje ce intrau, protrivit protestatarilor, în contradicţie cu mesajul trasmis de manifestaţia lor, astfel că au încercat să îi scoată din mulţime şi atunci a avut loc respectiva altercaţie.

Organizatorii protestului, care au invitat în stradă "cetăţenii români care doresc să îşi ia ţara înapoi", au transmis opiniei publice următorul mesaj:

"Bomba la adresa democraţiei a fost dezamorsată prin vot de românii din diaspora şi de generaţia Facebook, deveniţi eroi peste noapte şi fără să-şi dorească probabil asta. Acolo unde televiziunile de partid dezinformau, iar celelalte se făceau că nu vad, netul, contul de Facebook, pozele, filmele şi smartphone-urile au fost armele românilor care au simţit pericolul la adresa unei libertăţi democratice.

Victor Ponta nu mai are nici puţina credibilitate pe care o mai păstra în plan extern. Cum se va simţi de acum încolo când, pe lângă stigmatul plagiatului, va trebui să poarte în faţa liderilor europeni şi bolovanul unui totalitaritarism de neînţeles în lumea civilizată? Ce le va spune omologilor săi, când îl vor întreba de ce au fost nevoiţi să plătească jandarmi, să aibă circulaţia blocată pe străzi, să audă scandări în capitalele lor?"

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.