Procurorii descind peste "porcăria" lui Dragnea Jr. Percheziţii la Salcia şi o reţinere

Oamenii legii efectuează percheziţii la Salcia S.A, ferma de porci cumpărată în 2014 de Dragnea Jr. contra sumei de 500 de lei.
(Captură Foto)

UPDATE: Ilie Dragne, administratorul fermei de porci Salcia, deţinută de fiul liderului PSD, a fost reţinut pentru 24 de ore de procurori în urma percheziţiilor dispuse într-o cauză de evaziune fiscală cu prejudiciul estimat la nouă milioane de euro.

* * *

Procurorii Parchetului General au descins joi dimineaţa la celebra fermă de porci din Teleorman deţinută de Valentin Dragnea, fiul lui Liviu Dragnea, informează Hotnews, citând surse judiciare.

Pe lângă Ferma Salcia S.A., procurorii au deschis şi la o altă firmă abonată la contracte publice cu Primăria Alexandria (capitala judeţului Teleorman), potrivit altor surse. Percheziţiile din Teleorman fac parte dintr-o operaţiune de amploare a procurorilor în 8 judeţe, într-un dosar de evaziune de 40 de milioane de lei, arată sursa citată.

Reamintim că Salcia S.A. (fostă Romcip SA) a ajuns în controlul lui Valentin Ştefan Dragnea în 2014, când acesta a cumpărat 90% din firmă. Dragnea Jr. a cumpărat afacerea cu 500 de lei de la celebra TelDrum.

Un an mai târziu, ferma, cu 240 de angajaţi, înregistra profit de 89.265 lei la o cifră de afaceri de 39,5 milioane lei. Anul trecut, ferma a avut afaceri de 34,2 milioane lei şi un profit net de 52.255 lei.

Articolul integral poate fi citit aici

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne