Procuroare revocată de Kovesi, în audienţă la Tudorel Toader

Tudorel Toader a primit-o miercuri pe procuroarea Mihaiela Iorga, după ce aceasta s-a plâns că un procuror DNA i-ar fi deranjat familia.
Tudorel Toader(Ministrul Justitiei),
Tudorel Toader(Ministrul Justitiei), (Florin Chirila/Epoch Times)

UPDATE: "Un procuror revocat din DNA nu este un procuror lipsit de drepturi. Are dreptul la viaţă, are dreptul de a profesa , are dreptul de a fi cercetat cu respectarea principiilor legale. Am sesizat ceea ce am avut de sesizat", a declarat Mihaiela Iorga, citată de Mediafax, după întâlnirea cu ministrul Justiţiei.

Mihaela Iorga a precizat că în cursul zilei se va prezenta la DNA Ploieşti, fiind citată de procurori.

* * *

Procurorul Mihaiela Moraru Iorga a ajuns, miercuri dimineaţa, la sediul Ministerului Justiţiei, unde urma să fie primită în audienţă de ministrul Tudorel Toader, relatează România Liberă. Discuţia între procuroarea revocată din funcţie de Kovesi are loc după ce aceasta a declarat că un procuror de la DNA Ploieşti a sunat-o pe fiica ei la şcoală, dar şi pe mama sa pentru a încerca să vorbească cu ea.

"Este o audienţă. Cineva îmi spunea ieri că atât cât trăim trebuie să credem în dreptate. Dacă nu credem în dreptate nu avem pentru ce să trăim. Cred că este o filosofie de viaţă. Trăiesc, deci, să lupt", a declarat Mihaiela Iorga la intrarea în sediul ministerului.

Potrivit sursei citate, Iorga a susţinut luni că un procuror de la DNA Ploieşti a sunat-o pe fiica sa la şcoală, dar şi pe mama sa pentru a încerca să vorbească cu ea. Procuroarea a precizat că a cerut audienţă la ministrul Justiţiei şi că va sesiza Inspecţia Judiciară în acest caz.

"Copilul meu are 16 ani, este elevă în clasa a X-a. Practic, s-a prezentat de la DNA Ploieşti şi i-a spus că doreşte să vorbească cu mama, fiica mea i-a comunicat că este la şcoală, este în ora de curs şi a spus "Bine, o să o contactez pe mama". Pe site-ul DNA, pe outlook-ul intern există o listă cu toate telefoanele utilizate de procurorii din cadrul DNA şi ofiţerii de poliţie.

În ceea ce mă priveşte pe mine, era menţionat atât numărul de serviciu cât şi numărul meu personal, telefon pe care nu l-am schimbat de când sunt la DNA. Am avut un apel pierdut şi am sunat imediat înapoi. În primă fază mi-a spus că trebuie să mă prezint miercuri la DNA Ploieşti pentru a fi audiată, i-am spus că sunt în concediu medical şi că practic, după o operaţie, îmi e imposibil să merg la DNA, au spus că va reveni cu un telefon.

Tot dumneaei m-a întrebat unde mă aflu, dacă sunt la domiciliu, i-am răspuns că da, după care mi-a zis «bine, o să vă mai contactez". Am stat, m-am gândit că există posibilitatea să se intervină cu un mandat de aducere şi să-mi supun copilul unor traume, am luat legătura cu doamna procuror şi i-am spus că voi veni miercuri la ora 11.00, DNA Ploieşti", a declarat Mihaiela Iorga, la Antena 3.

Inspecţia Judiciară s-a autosesizat în urma declaraţiilor făcute de magistrat şi urmează să fie făcute verificări cu privire la o posibilă abatere disciplinară.

Reamintim că Iorga a fost revocată din funcţia deţinută la DNA la cererea Codruţei Kovesi, care a acuzat-o că „nu a înregistrat un denunţ în conformitate cu dispoziţiile legale şi nu l-a prezentat spre repartizare procurorului şef al Secţiei din care făcea parte. Neprezentarea denunţului a avut drept consecinţă imposibilitatea aplicării unor dispoziţii procesual penale în raport cu persoane cercetate”.

În urma unei decizii a Curţii de Apel Bucureşti, confirmată şi de Secţia pentru procurori a CSM, Iorga poate reveni la DNA însă susţine că nu s-a hotărât dacă să o facă sau nu.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne