Prinţul Harry izbucneşte: "Mass-media mă împiedică să mă îndrăgostesc"

Prinţul Harry (mijloc) alături de veterani britanici răniţi, la prezentarea cursei către Polul Sud, o iniţiativă a Asociaţiei "Walking With the Wounded" de ajutorare a veteranilor, 14 noiembrie 2013, Trafalgar Square, Londra.
Prinţul Harry (mijloc) alături de veterani britanici răniţi, la prezentarea cursei către Polul Sud, o iniţiativă a Asociaţiei "Walking With the Wounded" de ajutorare a veteranilor, 14 noiembrie 2013, Trafalgar Square, Londra. (CARL COURT / AFP / Getty Images)

În ajunul Jocurilor Invictus pentru veteranii de război, prinţul Harry, fiul lui Charles şi al Dianei, vorbeşte despre el şi despre mama sa dispărută: "A lăsat un gol şi nu numai în viaţa noastră".

"Orice persoană are dreptul la o viaţă privată". În ajunul Jocurilor Invictus, organizate de prinţul Harry pentru veteranii de război răniţi, fiul lui Charles şi al Dianei povesteşte despre viaţa sa. Mama - a spus într-o serie de interviuri ocazionate de promovarea festivităţilor lui sportive - îi lipseşte foarte mult. "A lăsat un gol nu numai în viaţa noastră, dar şi în cea a multor persoane". Din nefericire, odată cu trecerea timpului imaginea sa este tot mai îndepărtată: Harry avea, la urma urmei, doar 12 ani atunci când Diana a murit la Paris.

Nu este uşoară viaţa unui prinţ, mărturiseşte Harry. În ciuda faptului că a încercat, nu a găsit încă un loc de muncă permanent- după ce a părăsit armata - care să-i lase timp pentru o serie de activităţi. El nu poate sta "fără să facă nimic". Se "plictiseşte". De aici şi angajamentul faţă de Jocurile Invictus, o competiţie militară internaţională paralimpică, şi faţă de diverse organizaţii de caritate pe care le sprijină: de la Fundaţia împotriva SIDA a lui Elton John la Sentebale, pentru copii din Lesotho, de la WellChild la Walking with the Wounded. În 2011, el a înfiinţat o fundaţie împreună cu fratele său William şi cumnata Kate. "Eu ştiu că sunt într-o poziţie privilegiată pentru tot restul vieţii, voi lucra pentru a merita acest privilegiu", a subliniat el pentru BBC.

Harry atacă mass-media

Cu toate acestea, îi este destul de greu că nu are o viaţă privată. "Ar trebui să existe o linie de demarcaţie între viaţa publică şi cea privată, dar în cazul nostru această linie este practic inexistentă. Majoritatea persoanelor înţeleg, dar, din păcate, există oameni dispuşi să facă orice pentru a afla detalii în plus".

Să fie trimis acasă din Afganistan după "un antrenament lung", să fie nevoit să părăsească "un grup de camarazi strâns unit şi solid", a fost unul dintre cele mai dificile momente din viaţa sa: totul a fost cauzat de invazia presei.

O mass-media australiană a scris unde se afla, punându-i în pericol prezenţa pe front. Întotdeauna, mass-media l-a convins că pentru moment este mai bine să renunţe la iubire, subliniază Harry. "Doar dacă zâmbesc unei persoane practic suntem deja căsătoriţi. Să ieşi cu cineva înseamnă să arunci acea persoană în mijlocul unui cutremur mass-media", a mărturisit Prinţul, concluzionând că este mai bine, deci, să se concentreze asupra muncii.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Societate, cultură