Premierul desemnat: Aş rupe cu dinţii să aduc miliardul înapoi

În cadrul unei întâlniri avute luni cu reprezentanţii Confederaţiei Naţionale a Patronatelor, candidatul la funcţia de premier, Ion Sturza a declarat că „ar rupe cu dinţii” pentru a aduce miliardul de dolari înapoi în ţară.
Ion Sturza, candidatul desemnat la funcţia de prim-ministru (timpul.md)
Maria Maevschi
28.12.2015

Sturza nu se grăbeşte însă să promită că-l va aduce. Mai mult, acesta încearcă să liniştească cetăţenii, menţionând că ar fi mai bine să nu-şi facă prea mari iluzii la acest capitol, întrucât timpul necesar investigaţiilor s-a irosit pentru muşamalizarea cazului.

„Eu aş rupe cu dinţii să aduc miliardul înapoi în ţară. Şi ar fi scopul vieţii mele să pun cătuşele şi să bag în beci sute de oameni care au participat la acest jaf, şi nu numai în noiembrie 2014, dar pe parcursul anilor. Unii băieţi deştepţi, care azi îmi dau lecţii de moralitate, au participat pe parcursul anilor la acest jaf. Gaura aceasta s-a făcut în proporţie de o treime istoric. Noi îi ştim pe cei care au participat. Ei sunt cei care au jefuit şi alte sectoare ale economii şi azi stau bine mersi şi în Parlament şi în altă parte”, a mărturisit Sturza.

„Am pierdut foarte mult timp ca activele care au mai rămas să fie dispersate. Un lucru simplu trebuia făcut: de pus câţiva oameni în beci şi să scrie nu în clădirea sindicatelor donosuri, dar în beci, nu în confort: cu secretară şi cafea, dar la Penitenciarl nr.13”, a adăugat candidatul desemnat în calitate de prim-ministru, citat de UNIMEDIA.

Acesta a ţinut să mai adauge că în Moldove este inflaţie, care în opinia lui a fost importantă, şi se importă. „Trebuia să avem deflaţie, să scadă preţurile pe bandă rulantă. Banca Naţională trebuia să pompeze lei. La noi toată inflaţia se importă. Din banii care au fost pompaţi s-a ciordit (furat n.r.) un miliard, ţara a pierdut un miliard de dolari. Toate derapajele nu au venit din zona guvernamentală, toate au venit din zona financiar bancară. Toate problemele sunt de acolo, iar noi continuăm să facem fitness”, a subliniat Sturză, conform Jurnal.md.

„Datoria publică a crescut de la 26% până la 60% la PIB în zona roşie, după care colapsul. Este decizia BNM-ului ca băncile nu vor cumpăra hârtie de valoare de la Guvern, pentru ca acesta este un factor de risc, o decizie pe care o consider incorectă şi nedreaptă. Guvernul anul acesta are datorie de 500 de milioane de lei. Anul viitor nu va putea finanţa nici un fel de deficit şi nu va avea bani nici până la mijlocul anului”, a punctat premierul desemnat.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor