Preda: Iohannis chiuleşte de la reuniunea liderilor PPE şi tace şi acasă, în timp ce e distrusă Justiţia

Preşedintele Klaus Iohannis tace la Bucureşti, în timp ce PSD şi ALDE calcă în picioare justiţia, şi nu merge nici la reuniunea liderilor PPE pentru a explica pe îndelete ce se petrece în ţară, a transmis deputatul european Cristian Preda.
Cristian Preda
Cristian Preda (Epoch Times România)

Preşedintele Klaus Iohannis lipseşte de la reuniunea de coordonare a liderilor Partidului Popular European care are loc înaintea Consiliului European, a atras atenţia joi, pe pagina sa de socializare, europarlamentarul Cristian Preda.

"Klaus Iohannis chiuleşte din nou de la reuniunea liderilor PPE, care se ţine înaintea Consiliului European. Vor fi prezenţi politicienii PPE aflaţi în fruntea instituţilor europene (Juncker, Tusk, Tajani), şefii de stat şi de guvern din familia populară (Merkel, Anastasiades, Plenkovic, Orban, Borisov, Varadkar), miniştrii PPE de rang înalt din guverne de coaliţie, ca şi liderii partidelor populare aflate în opoziţie. Din România nu va fi nimeni. Iohannis tace la Bucureşti, în timp ce PSD şi ALDE calcă în picioare justiţia şi nu merge nici la reuniunea familiei sale politice, foarte îngrijorată de situaţia de la Bucureşti. Cu ce se ocupă preşedintele?", a declarat Cristian Preda.

Deputatul european consideră că reuniunea liderilor aleşi cu sprijinul partidelor PPE era cea mai bună ocazie pentru Iohannis de a explica pe îndelete ce se petrece la Bucureşti, însă a ratat-o.

"Eu văd ce fac toţi ceilalţi politicieni PPE. Acţionează, nu dorm... (Iohannis) a mai lipsit şi altă dată. Nimeni nu înţelege de ce. În clipe groaznice pentru România, Klaus Iohannis ar trebui să se gândească la cetăţeni, nu la propria realegere. Am criticat zilnic PSD, aşa că puteţi trage singur concluzii despre opţiunile mele. Când cred că Iohannis greşeşte, o spun. Am făcut la fel când PDL era la Guvern: i-am criticat deşi i-am votat", a comentat Cristian Preda în discuţiile sale cu internauţii.