Ponta: Azi Dragnea le taie salariile bugetarilor şi celor din privat cu 21%

Măsura prin care contribuţiile sociale trec în totalitate la angajat este cea mai de dreapta, neoliberală, antisocială şi discriminatorie decizie luată în România după 1989, a tras un semnal de alarmă fostul prim-ministru Victor Ponta.
Victor Ponta
Victor Ponta (Florin Chirila/Epoch Times)

Fostul preşedinte Traian Băsescu a tăiat salariile bugetarilor cu 25%. Azi, liderul PSD Liviu Dragnea le taie salariile bugetarilor şi celor din privat cu 21%, a acuzat miercuri, pe pagina sa de socializare, fostul premier Victor Ponta.

"Să nu mai spunem că mai rău nu se poate - ba se poate. Măsura prin care contribuţiile sociale trec în totalitate la angajat este cea mai de dreaptă, neoliberală, antisocială şi discriminatorie decizie luată în România după 1989 (nici PNTCD nici Guvernul PDL nu a gândit aşa ceva) - o măsură care se va dovedi greu de aplicat şi care va duce la creşterea inegalităţilor/o schimbare pe care nu a cerut-o nimeni din economie sau societate luată la presiunea conducerii PSD (partid de stângă) împotriva opoziţiei sindicatelor, patronatelor, specialiştilor şi chiar a presei!

De ce?! Doar pentru că Dragnea şi Vâlcov să facă o scamatorie fiscală prin care să spună bugetarilor ca le dau 25% în plus la salariu deşi iau practic doar maxim 4%/şi doar pentru că pe Dragnea & Co nu îi interesează milioanele de angajaţi din privat? Am muncit din greu toţi românii în 2012-2016 să refacem economia ţării după dezastrul din 2009-2011 şi am reuşit cu mari sacrificii / Să distrugi din nou economia şi finanţele României în 2017 este o iresponsabilitate şi o ticăloşie fără margini!", a scris Ponta.