Poluarea atinge cote critice la Roma

Calitatea aerului pentru următoarele trei zile va fi „critică“, existând riscul depăşirii valorilor limită pentru concentraţiile de poluanţi.
Roma
Roma

La Roma, poluarea va atinge cote critice, potrivit previziunilor Agenţiei Regionale pentru Protecţia Mediului (Agenzia Regionale Protezione Ambientale /ARPA) Lazio, generând situaţii de risc pentru copii, femei însărcinate, persoane în vârstă, persoane care suferă de boli de inimă şi, în general, pentru persoanele cu expuneri prelungite la aer.

Consiliul comunal din Roma, printr-o decizie a Departamentului de Protecţie a Mediului, a emis un avertisment pentru cetăţeni, cerându-le „persoanelor cu risc să evite ca în următoarele 72 de ore să se expună pe termen lung la concentraţii mari de poluanţi“.

Primăria cere locuitorilor Romei "să pună în aplicare o serie de acţiuni voluntare de reducere a emisiilor, cu scopul de a contribui la prevenirea creşterii concentraţiilor de poluanţi din aer".

Astfel, se sugerează populaţiei să "opteze pentru folosirea transportului public, evitând pe cât posibil utilizarea unui autovehicul privat, să se prefere vehiculele electrice, hibride sau cele alimentate cu combustibili cu impact redus (precum metanul), să conducă cu o viteză moderată şi să oprească motorul atunci când este necesar, să se limiteze perioada de funcţionare a sistemelor de încălzire şi să se reducă temperatura maximă a aerului în birouri, iar în cazul în care este posibil, să se opteze pentru utilizarea bicicletei sau să se meargă pe jos".

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Societate, cultură