Politicienii şi magistraţii care se pregăteau să pună mâna pe DNA dădeau informaţii secrete spionului chinez Wang [notă SRI]

Un dosar clasificat arată cum cazul "Shanghai", contractul Cupru Min şi "Grupul anti DNA" au în comun reţeaua de agenţi chinezi coordonată de Wang Yan.
Wang Yan
Wang Yan (tolo.ro)

"Cum se numeşte cel care obţine clandestin informaţii secrete de la oficialii unui stat şi le utilizează pentru statul său? Cum se cheamă profesia în care faci orice ca să ai la mână ofiţeri, procurori, politicieni şi judecători dintr-o ţară, totul în folosul tău şi al ţării tale? Spionaj se numeşte. Iar Wang Yan este spion. Să nu ne ferim de cuvinte!", scriu jurnaliştii Mirela Neag, Răzvan Luţac şi Cătălin Tolontan într-o nouă investigaţie publicată pe tolo.ro.

• E timpul să probăm ceea ce bănuiaţi de multă vreme: Wang Yan este un spion chinez!

• În această calitate, Wang a plătit politicieni şi poliţişti care turnau pentru el, împotriva intereselor României şi ale UE.

• Informaţia apare într-o notă a SRI, parte a dosarului clasificat 2170/1/2013, aflat la Înalta Curte.

• În acest dosar, un judecător de la ÎCCJ, un procuror şi un şef de serviciu secret al poliţiei au fost condamnaţi definitiv în 2015 pentru ”furnizarea de informaţii”, dar nu s-a ştiut până azi că unul dintre beneficiari era chiar Wang Yan!

• Şi mai mult de atât.

• Aceste înalte autorităţi făceau parte dintr-un grup care dorea să pună mâna pe DNA şi pe Parchetul General.

• E timpul să unim punctele, cu documente şi fapte incontestabile!

• Filmarea ofiţerilor români corupţi care făceau sex cu minore la ”Shanghai”, contractul de la Cupru Min şi informaţiile secrete furnizate lui Wang Yan sunt operaţiuni tipice de spionaj şi de vulnerabilizare a statului român.

• Wang ajunsese să citească, liniştit, acasă, notele SRI despre el însuşi!

În acest timp, aceiaşi politicienii şi magistraţii români se gândeau cum vor pune mâna pe justiţie.

• Începem articolul cu o convorbire din dosarul despre reţeaua de spionaj şi de corupţie, discuţie purtată între politicianul liberal Marian Petrache şi procurorul Marcel Sâmpetru, ”propozabil să vin în locul lui Kovesi”, asa cum singur se prezintă în dosar.

Pentru a citi integral investigaţia intraţi aici.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne