Politician liberal va cere dizolvarea PSD pe cale judecătorească

Legea permite dizolvarea unui partid care urmăreşte alt scop decât cel din programul de guvernare, iar măririle salariale promise de PSD nu vor exista, anulate fiind de Revoluţia Fiscală, aşadar instanţa poate dizolva PSD, susţine liberalul Ionel Dinu.
Parlamentar tine o foaie "Rusine PSD"
Parlamentar tine o foaie "Rusine PSD" (Mihut Savu / Epoch Times Romania)

Secretarul general adjunct al PNL Giurgiu, Ionel Dinu, a anunţat vineri, într-o conferinţă de presă, că va depune la Tribunalul Bucureşti o solicitare prin care va cere dizolvarea PSD pe cale judecătorească, pe motiv că social-democraţii nu ar fi respectat programul de guvernare, relatează Hotmews. Dinu va depune cererea în nume personal.

Dinu a explicat în conferinţa de presă că măririle promise în programul de guvernare nu vor exista, fiind anulate de recent adoptata lege a Codului Fiscal şi, cum legea spune că un partid care urmăreşte alt scop decât cel care rezultă din statutul partidului şi din programul de guvernare poate fi dizolvat, se va adresa instanţei,

"Legea Codului Fiscal care a fost adoptată acum câteva zile e o şmecherie finuţă care se numeşte impozitul pe venit care scade de la 16% la 10%, dar totodată creşte brusc la 33%, fiindcă toate contribuţiile de la angajator se mută la angajat. Deci, acele măriri promise în programul de guvernare nu vor exista. Ca urmare, am studiat cu mare atenţie Legea partidelor politice şi acolo spune în mod evident şi clar că un partid care militează împotriva statului de drept, partidul care urmăreşte alt scop decât cel care rezultă din statutul partidului şi din programul de guvernare poate fi dizolvat. Eu voi face acest lucru în nume personal şi o să mă îndrept către Tribunalul Bucureşti, pentru că aşa cere legea, pentru a cere dizolvarea PSD pe cale judecătorească", a declarat Dinu, potrivit Agerpres.

Liberalul a adăugat că un partid mai poate fi dizolvat pe cale judecătorească dacă se constată că "militează împotriva pluralismului politic".

Reamintim că un demers similar a fost iniţiat şi de o protestatară din piaţa Victoriei, Monica Constantin. Demersul ei a fost însă respins de Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti.

Monica Constantin a cerut şi ea dizolvarea PSD, pe motiv că, după ce a câştigat alegerile prin promisiuni mincinoase, respectivul partid a început să acţioneze împotriva statului de drept şi a intereselor românilor. Drept dovadă, OUG 13, iniţiativele de dezincriminare a abuzului în serviciu şi de stabilire a unui prag pentru această infracţiune etc. Mai multe informaţii aici.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne