Poliţia militară rusă trimisă în Siria pentru a monitoriza încetarea focului

Un oficial de rang înalt din armata rusă a declarat că poliţia militară au fost trimisă în suburbiile estice ale capitalei siriene Damasc unde vor monitoriza regimul de încetare a focului impus într-o zonă sigură creată acolo.
Soldaţi ruşi în Siria.
Soldaţi ruşi în Siria. (Vasily Maximov/AFP/Getty Images)

General-colonelul Serghei Rudskoi a declarat reporterilor, luni, că soldaţii ruşi au stabilit două puncte de control şi patru posturi de monitorizare în districtul Ghouta de Est.

Nu este evident câţi soldaţi ruşi au fost trimişi în acea zonă. Rusia a avut un număr semnificativ de unităţi ale forţelor aeriene şi de trupe terestre care au operat de la o bază aeriană în provincia siriană de coastă Latakia.

Zona sigură se numără printre cele patru zone propuse într-un prroiect aprobat de Rusia, Iran – care susţin regimul preşedintelui sirian Bashar al-Assad – şi Turcia.

Pe baza planului rusesc, forţa aeriană siriană îşi va suspenda zborurile deasupra zonelor desemnate ca fiind sigure pe cuprinsul ţării.

De asemenea, Moscova a precizat că vor continua discuţiile privind crearea unei noi zone sigure, sau de deconflictizare, în provincia Idlib.