Poate fi suspendată Dăncilă în urma plângerii penale? Iordache: "În nici un caz, în nici un caz!"

Plângerea penală împotriva Vioricăi Dăncilă formulată de liderul PNL este un demers ruşinos şi în afara jocului politic iar Viorica Dăncilă nu poate fi suspendată în nici un caz, susţine Florin Iordache.
Florin Iordache
Florin Iordache (Mihut Savu / Epoch Times)

PSD ar da un semnal de instabilitate, dacă l-ar suspenda pe preşedintele Klaus Iohannis, a declarat la RFI deputatul social-democrat Florin Iordache. Pe pe altă parte, Iordache susţine că plângerea penală depusă de preşedintele PNL, Ludovic Orban, împotriva premierului Viorica Dăncilă şi a liderului PSD, Liviu Dragnea, este un demers ruşinos, „împotriva oricărei logici juridice”.

„Un demers ruşinos, în afara jocului politic. Eu înţeleg, Putere şi Opoziţie atunci când vii cu soluţii şi cu alte propuneri (...). Demersul liderului PNL îl consider ruşinos şi pentru faptul că neavând soluţii şi neavând nişte propuneri concrete ca alternativă la soluţiile de guvernare, încearcă să introducă în bătălia politică şi acest demers, care nu are nimic cu normalitatea. Este împotriva oricărei logici juridice”, a susţinut artizanul OUG 13, în interviul acordat RFI.

Întrebat dacă Viorica Dăncilă poate fi suspendată în urma acestei plângeri penale, Iordache a răspuns:

„În nici un caz, în nici un caz. Uitaţi-vă în Constituţie, se spune foarte clar când poate fi suspendat sau când nu poate fi suspendat, de cine şi aşa mai departe”, a declarat deputatul.

Cât despre mitingul de susţinere a premierului Dăncilă, întrebat dacă PSD va organiza aşa ceva, fostul ministru a răspuns:

„Nu ştiu, nu ştiu. Fără îndoială, PSD poate organiza un miting... noi eram pregătiţi să organizăm un miting pentru modificarea Constituţiei, acela de familie tradiţională, dar datorită faptului că preşedintele Iohannis nu a promulgat legea referendumului, încă nu ştim, dar repet, PSD-ul are forţa organizatorică pentru un miting în problemele importante, iar aceasta privind susţinerea premierului Dăncilă este o problemă importantă. Practic, nu o susţinem numai pe doamna Dăncilă, susţinem Guvernul, în ansamblul său şi o continuitate a lucrurilor bune care s-au întâmplat în România”, declară Florin Iordache.

De asemenea, Iordache a negat că PSD ia în calcul suspendarea preşedintelui Iohannis.

„Nu cred, nu cred, pentru că am da un semnal de instabilitate. Eu cred că în acest moment, eu cred că toate forţele implicate, de la preşedinte, Guvern, Parlament, ar trebui să conlucreze şi să lăsăm la o parte tensiunile şi modul în care se poziţionează unii sau alţii”, a susţinut Florin Iordache.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne