PNL vrea salarii mai mari pentru aleşii locali

Liberalii vor salarii mai mari pentru aleşii locali şi o lege a salarizării unitare care "să nu fie bazată pe calcule "meschine electorale".
Alina Gorghiu
Alina Gorghiu (Eugen Horoiu/Epoch Times)

Liberalii au adoptat vineri, cu unanimitate de voturi, la Liga Aleşilor Locali, o rezoluţie care susţine adoptarea unui Cod de integritate pentru funcţiile publice, o creştere salarială medie de 22% pentru funcţionarii publici începând de anul viitor precum şi o lege a salarizării unitare care să nu fie bazată pe calcule "meschine electorale", relatează Agerpres.

"Partidul Naţional Liberal crede în valorile profesionalismului, meritului şi echităţii şi susţine o lege a salarizării unitare bazată pe aceste valori şi nu pe calcule meschine electorale. PNL susţine adoptarea unui Cod de integritate pentru funcţiile publice, un cod general, care să se refere la toate funcţiile publice — elective sau numite, locale sau naţionale — care să privească şi regimul conflictelor de interese şi se referă la îndeplinirea cu integritate a unei funcţii publice", se precizează în rezoluţie.

Potrivit sursei citate, prin adoptarea rezoluţiei liberalii îşi asumă că vor prelua în programul de guvernare o serie de măsuri, care, susţin ei, pot opri "deprofesionalizarea administraţiei publice".

Printre măsurile asumate de PNL se numără: descentralizarea cu asigurarea resurselor financiare pentru fiecare unitate administrativ-teritorială, atribuţiile administraţiei locale pentru sprijinul mediului economic local, salarizarea funcţionarilor publici cu o creştere medie de 22% începând cu anul 2017, statutul aleşilor locali, Codul incompatibilităţilor, salarizarea aleşilor locali şi simplificarea procedurilor pentru creşterea gradului de atragere a fondurilor europene şi pentru implementarea proiectelor de dezvoltare local.

Reamintim că la începutul acestei săptămâni, preşedintele PNL Bucureşti, Cristian Buşoi, a anunţat că printre principalele puncte de pe agenda discuţiilor de la Liga Aleşilor Locali, de la Braşov, se va număra şi salarizarea aleşilor locali, subiect care, susţinea el, trebuie "dezbătut cu multă onestitate."

"Un subiect important care trebuie dezbătut cu multă onestitate în spaţiul public, cel al salarizării aleşilor locali pentru că în bună măsură integritatea şi performanţa trebuie să vină cu un nivel adecvat al salarizării evident la nivelul României şi în comparaţie cu salarizarea altor categorii cu responsabilităţi asemănătoare", a anunţat, marţi, Cristian Buşoi, la finalul şedinţei Comisiei de unificare a partidului.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne