PNL şi Cioloş, somaţi de PSD să nu conteste majorările salariale la CCR

PNL şi premierul Dacian Cioloş trebuie să renunţe la planul lor de a contesta la Curtea Constituţională majorările salariale pentru personalul din Sănătate şi Educaţie, a solicitat partidul condus de Liviu Dragnea.
Liviu Dragnea (presedintele PSD)
Liviu Dragnea (presedintele PSD) (Florin Chirila/Epoch Times)

Liberalii şi premierul Dacian Cioloş au fost somaţi de partidul condus de Liviu Dragnea să renunţe la încercările de "a bloca" majorările salariale pentru personalul din Sănătate şi Educaţie promovate înainte de alegeri de alianţa PSD- ALDE, reiese dintr-un comunicat remis miercuri de social-democraţi.

"Felicităm Biroul Permanent al Camerei Deputaţilor pentru decizia de a valida votul dat pe legea privind adoptarea OUG20/2016, în ciuda unor presiuni şi acuzaţii nejustificate. Legea privind adoptarea OUG 20/2016 repară inechităţile din ordonanţa guvernului şi stabileşte creşteri salariale pentru personalul din educaţie şi sănătate.

Decizia de astăzi a Biroului Permanent este o veste bună pe care românii o aşteptau. Este, în acelaşi timp, un semn de respect şi recunoaştere a muncii pe care o fac în fiecare zi aceşti oameni pentru a avea grijă de educaţia generaţiilor viitoare şi pentru a salva vieţi. PSD consideră că trebuie să folosim creşterea economică, astfel încât să aducem mai mulţi români în clasa de mijloc", se arată în comunicatul PSD.

PSD solicită PNL şi lui Dacian Cioloş să renunţe la încercările de a bloca această lege prin contestarea ei la Curtea Constituţională. Ar fi o dovadă din partea PNL şi a guvernului tehnocrat că iau în considerare ceea ce este bine pentru românii care vor să se alăture clasei de mijloc, în loc de ceea ce ar fi bine pentru interesul lor politic", se arată în comunicatul remis de PSD.

Reamintim că Biroul permanent al Camerei Deputaţilor a respins contestaţia PNL de reluare a votului din şedinţa de luni când s-au adoptat mai multe proiecte legislative, printre care şi cel privind majorările salariale ale personalului din Sănătate şi Educaţie. Drept urmare, liberalii, care acuză PSD că a anunţat un număr mai mare de deputaţi decât a fost efectiv în sală, au decis să dea cazul pe mâinile procurorilor.

Plângerea penală pe care o vor depune liberalii va viza, potrivit liderului deputaţilor PNL Eugen Nicolaescu, trei parlamentari, respectiv preşedintele de şedinţă, Florin Iordache, şi cei doi secretari, Marcel Ciolacu şi Dragoş Zisopol, "pentru că ei sunt cei care şi-au asumat public şi legal această situaţie".