PNL: Salariile românilor vor scădea cu 22,7%

Liberalii cer coaliţiei la putere să retragă măsura transferului plăţii asigurării sociale de la angajator la angajat căci, în caz contrar, salariile tuturor românilor, fie ei bugetari sau din sistemul privat, vor scădea dramatic.
Deputatul PNL Florin Roman
Deputatul PNL Florin Roman (Facebook)

Salariile românilor vor scădea cu 22,7%, de la 1 ianuarie 2018, în cazul în care angajaţii îşi vor plăti contribuţiile la asigurările sociale, a avertizat duminică vicepreşedintele PNL Florin Roman, care a cerut majorităţii PSD-ALDE să retragă acesta măsură, relatează Hotnews.

"O solicitare pe care o facem celor de la PSD-ALDE este să retragă acea propunere de punere a birurilor în ceea ce priveşte contribuţia la asigurările sociale pe umerii angajaţilor. Practic, dacă această măsură devine realitate, aşa cum insistă majoritatea PSD-ALDE-UDMR, salariile tuturor românilor vor scădea de la 1 ianuarie 2018 cu 22,7%", a declarat Florin Roman, citat de News.ro, în cadrul unei conferinţe de presă.

Florin Roman a mai atras atenţia că nu doar salariile bugetarilor vor scădea, ci ale tutuor românilor:

"Aici vorbim de toţi românii care lucrează, nu doar de bugetari, ci şi de cei din mediul privat. Prin urmare, îi rugăm pe cei care acum se bucură de majorările salariale în urma aplicării legii salarizării să ia în calcul acest lucru, pentru că odată intrată în vigoare această măsură a Guvernului Tudose, toate salariile românilor urmează să scadă de la 1 ianuarie 2018 cu 22,7% net, adică banii pe care îi primeşte fiecare român care munceşte în mână.", a susţinut liberalul.

Reamintim că începând cu 1 ianuarie 2018, contribuţiile sociale obligatorii vor fi datorate de către angajat, însă obligaţia stabilirii, reţinerii şi plăţii acestora către bugetele de asigurări sociale va reveni, în continuare, angajatorului.