Pleşoianu: Kovesi şi Coldea, ofiţeri ai unui serviciu secret străin. Sesizarea mea a ajuns la DIICOT!

Liviu Pleşoianu
Liviu Pleşoianu (Facebook)

Sesizarea înaintă de deputatul PSD Liviu Pleşoianu cu privire la faptul că generalul SRI Florian Coldea şi şefa DNA Laura Codruţa Kovesi ar fi "ofiţeri ai unui serviciu secret străin", aşa cum a afirmat deputatul fugar Sebastian Ghiţă, a ajuns la Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism.

"În urmă cu două săptămâni, am sesizat Parchetul General cu privire la posibile infracţiuni contra securităţii naţionale (pe baza afirmaţiilor lui Sebastian Ghiţă privitoare la faptul că Florian Coldea şi Laura Codruţa Kovesi ar fi "ofiţeri ai unui serviciu secret străin"). Ei bine, am primit răspuns. De acest caz se va ocupa DIICOT. Voi urmări cu maxim interes ce se va întâmpla mai departe. Urmează să solicit actualizări de la DIICOT. Având în vedere că vorbim despre posibile infracţiuni contra securităţii naţionale, dosarul ar trebui să constituie o maximă urgenţă!", a scris Pleşoianu pe pagina sa de socializare.

Iată conţinutul sesizării lui Pleşoianu:

"Subsemnatul Pleşoianu Liviu Ioan Adrian, deputat în Parlamentul României, doresc să sesizez Ministerul Public cu privire la următoarea situaţie:

În cadrul unei serii de înregistrări / interviuri, difuzate şi preluate la scara naţională de către cea mai mare parte a presei (atât în anul 2017, cât şi în anul curent), fostul deputat Sebastian Ghiţă a făcut mai multe afirmaţii în ceea ce priveşte o posibilă TRĂDARE a interesului naţional de către domnul Florian Coldea şi de către doamna Laura Codruţa Kovesi. Înainte de a reda câteva pasaje ilustrative în acest sens, trebuie să menţionez faptul că domnul Sebastian Ghiţă (conform propriilor afirmaţii) face referire la anumite situaţii şi momente în calitate de martor al acestora.

În data de 16 ianuarie 2017, a fost difuzată de către presă o înregistrare în care Sebastian Ghiţă vorbeşte despre faptul că Florian Coldea şi Laura Codruţa Kovesi „sunt, de fapt, ofiţeri ai unui serviciu secret străin”:

„Puterea lui Coldea asupra colegilor şi asupra celorlalte instituţii vine din relaţia sa de exclusivitate cu Kovesi. Amândoi sunt, de fapt, ofiţeri ai unui serviciu secret străin. Un serviciu secret al unei ţări partenere României, dar totuşi ai unui serviciu secret străin. Acesta este motivul pentru care Coldea obliga SRI şi pe colegii din SRI să o ajute pe Kovesi tot timpul, cu plagiatul, cu comisiile, cu orice, astfel încât Kovesi să rămână acolo în funcţie”.

În altă înregistrare, difuzată tot în 2017, Sebastian Ghiţă detaliază şi dă chiar numele unor „şefi ai staţiei CIA din România”:

„Pe doamna Kovesi am cunoscut-o în sediile SRI. La K2, la K4 şi la T14. Acolo ne întâlneam de minimum două ori pe săptămână încă din anul 2010. Şi a durat această serie de întâlniri până în anul 2014. Realitatea e că poate sute de astfel de întâlniri au existat în aceşti ani. La unele dintre întâlniri erau prezenţi doar generalul Florian Coldea, Laura Codruţa Kovesi şi un şef al staţiei CIA din România. Primul pe care l-am cunoscut în prezenţa doamnei Kovesi şi a domnului Coldea a fost domnul Karl Schwab, fostul şef al doamnei Kovesi. Iar al doilea este Eric Easley, poate actualul şef al doamnei Kovesi”.

De asemenea, în cadrul unui interviu difuzat anul acesta, Sebastian Ghiţă reia afirmaţiile din 2017 şi le completează, adăugând un element de o maximă gravitate – faptul că Florian Coldea şi Laura Codruţa Kovesi ar fi primit ordine de la şeful antenei CIA din România, iar că unul dintre aceste ordine ar fi fost acela de a distruge trusturile de presă româneşti.

Într-o secvenţă a interviului, Sebastian Ghiţă spune aşa: „Evident că între Coldea şi Kovesi erau şi alte lucruri în afara celor de siguranţă naţională. Cred că SRI a ajutat-o mai mult pe Codruţa decât pe alţii. O ajuta şi personal, şi instituţional. Era meritul Codruţei că stătea atât de aproape de Coldea. E o chestiune de evidenţă că Florian Coldea şi Kovesi aveau legătură cu CIA. CIA are una dintre cele mai puternice ”antene” din zonă în România”.

Jurnalistul Ion Cristoiu, realizatorul interviului cu Sebastian Ghiţă, completează informaţiile:

„Sebastian Ghiţă se întâlnea, alături de Laura Codruţa Kovesi şi Florian Coldea, cu şeful antenei CIA din România. El spune că Dan Voiculescu şi condamnarea sa a fost cerută din SUA. Americanii au dat ordin ca trusturile de presă româneşti să fie distruse. Ghiţă a recunoscut că a pus la cale preluarea Realitatea TV la aceste întâlniri, misiunea sa a fost să fie manager la Realitatea TV”.

Consider că Ministerul Public are datoria şi obligaţia de a cerceta dacă informaţiile furnizate de către Sebastian Ghiţă sunt reale. Mai consider şi că Ministerul Public are datoria şi obligaţia de a demara cu celeritate cercetări în acest caz având în vedere gravitatea posibilelor fapte, calitatea posibililor făptuitori, precum şi interesul public uriaş. În cazul în care afirmaţiile lui Sebastian Ghiţă se dovedesc a face referire la fapte, situaţii şi împrejurări reale, în cazul în care, aşa cum declară Sebastian Ghiţă, Laura Codruţa Kovesi şi Florian Coldea au fost / sunt ofiţeri ai unui serviciu secret străin sau au executat / execută ordinele acestuia, pe lângă alte infracţiuni incidente, consider că trebuie acordată o deosebită atenţie articolelor 394 şi 395 din Codul penal (Infracţiuni contra securităţii naţionale – Trădarea şi Trădarea prin transmitere de informaţii secrete de stat). Necesitatea derulării cu celeritate a unor cercetări rezultă tocmai din posibila afectare a securităţii naţionale. Cu aşa ceva NU ne putem juca şi e imperios necesar ca societatea românească să constate că Ministerul Public ia în serios orice posibilă infracţiune care aduce atingere securităţii statului nostru!

De asemenea, în situaţia în care se probează afirmaţia lui Sebastian Ghiţă (redată de jurnalistul Ion Cristoiu, cel care a realizat interviul cu Sebastian Ghiţă) conform căreia „Dan Voiculescu şi condamnarea sa a fost cerută din SUA. Americanii au dat ordin ca trusturile de presă româneşti să fie distruse”, am avea de a face atât cu o foarte gravă încălcare a Constituţiei României, articolul 30, alineatul 4 („Nici o publicaţie nu poate fi suprimată”), cât şi, cel puţin, cu infracţiunea de represiune nedreaptă.

Faţă de cele prezentate, chestiuni care consider că pot întruni elementele constitutive ale unor infracţiuni prevăzute de lege, vă rog să luaţi măsurile legale care se impun.

Aceasta este declaraţia pe care o susţin şi o semnez pe propria răspundere!"

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne