Pleşoianu îşi anunţă candidatura la Preşedinţia României. Cu sau fără binecuvântarea PSD

"Voi candida la prezidenţialele din 2019. Când se va hotărî PSD să ţină acel Congres, membrii partidului vor decide, aşa cum este firesc. Dar indiferent de acea decizie, eu tot voi candida în 2019", transmite Liviu Pleşoianu.
Liviu Pleşoianu
Liviu Pleşoianu (Facebook)

Deputatul PSD Liviu Pleşoianu îşi anunţă public colegii de partid, prin intermediul unei scrisori postate pe Facebook, că va candida la alegerile prezidenţiale următoare, indiferent dacă PSD este de acord cu candidatura lui şi şi-o asumă sau nu.

"Voi candida la prezidenţialele din 2019. Când se va hotărî PSD să ţină acel Congres, membrii partidului vor decide, aşa cum este firesc. Dar indiferent de acea decizie, eu tot voi candida în 2019", scrie Pleşoianu.

În lunga sa scrisoarea adresată teoretic colegilor din PSD, Pleşoianu, politician cunoscut pentru poziţiile sale critice la adresa DNA, SRI şi pentru diatribele împotriva aşa-zisului stat paralel, se autodefineşte drept un om care "nu are doctorate la SRI, nu are cărţi cu prefaţă şi postfaţă semnate de Coldea şi Maior, nu joacă tenis decât cu prietenii săi de-o viaţă şi nu culege struguri decât în via străbunicilor de la ţară..." şi care, în 2017, s-a luptat "fără preget şi fără rezerve cu Hidra care a luat această ţară ostatică de mai bine de un deceniu".

Pleşoianu mai susţine că a reuşit să nu participe la NICIO întâlnire, de orice fel (chiar şi mascată în felurite chefuri), a vreunei grupări din PSD" şi că nu îl interesează jocul politic.

"Pe lângă faptul că 2018 este anul în care ar trebui să începem să ne re-construim un DRUM, să ne re-gândim un SENS naţional, la nivel de partid este şi anul în care ar trebui să ne desprindem de trecutul şi de prezentul mult prea bogat în pactizări şi înţelegeri pe sub masă şi dincolo de cortină. Dacă este să mă întrebaţi pe mine, nu de mutaţii ideologice pompoase avem noi nevoie acum, ci de un lucru cât se poate de simplu: de a încerca, măcar în anul acesta, să acţionăm la adăpostul propriilor credinţe şi idealuri, iar nu sub pavăza feluritelor grupări suprademocratice şi metastatale. Personal, deşi nu vă ascund că primesc foarte multe mesaje de susţinere din foarte multe zone, mă încăpăţânez să mulţumesc dar să merg mai departe privind înainte doar către principiile şi idealurile mele. Utopice, neutopice, sunt lucrurile în care cred. Greşesc, nu greşesc, voi continua să merg pe aceeaşi linie ca şi până acum. Dacă PSD, în ansamblul lui, va rezona cu această linie, vom merge împreună şi vom construi împreună SENSURI noi. Dacă nu, eu îmi voi vedea în continuare de drum şi nu mă voi opri...", transmite Pleşoianu.

În postarea sa, Pleşoianu critică refuzul lui Dragnea de a desemna un candidat al partidului la prezidenţiale pe motiv că acesta ar dispărea în 3 luni:

"...Îmi pare rău, dar chiar e profund greşit! Păi hai să vedem cum a fost în cazul „premierului PSD”. Mai ţineţi minte? Înainte şi în timpul campaniei electorale, marea enigmă a fost tocmai propunerea PSD pentru postul de premier. Nimeni nu ştia, nimeni nu vorbea. Motivul? Acelaşi: „dacă îl anunţăm de-acum, îl face praf Sistemul”. ...Ok. Şi? Care a fost rezultatul? Rezultatul a fost că propunerea Shhaideh a fost respinsă fără drept de apel de Iohannis (deşi PSD spusese că e singura propunere şi că, dacă va fi respinsă, atunci „ne vedem în altă parte” – adică la suspendare!).

Rezultatul a mai fost apoi scoaterea din joben a lui Grindeanu. Iar „Grindianu”, la doar câteva luni distanţă, s-a baricadat în Guvern, ne-a spus scrâşnind din dinţi că „acesta este adevăratul Grindianu!” şi ne-a mărturisit, de la Bruxelles şi de la... Realitatea TV, că protestele din Piaţa Victoriei sunt minunate, că „Un lucru foarte bun este faptul că s-a trezit partea civică, indiferent cine este la guvernare sau cine este preşedinte, este foarte important că s-a trezit partea civică", susţine Pleşoianu.

Nu în ultimul rând, Pleşoianu trece la capitolul realizări proiectul de lege al ONG-urilor (considerat toxic de societatea civilă), anunţă că el unul nu a votat pentru numirea lui Tudose (pe care îl numeşte TudoSRI ca premier, că în aprilie a denunţat chiar de la Cotroceni "încălcarea grosolană a Constituţiei României de către Insul-în-geacă-roşie", că a protestat în faţa DNA contra lui Kovesi, că le-a ţinut piept celor de la "USR-PsihoPupu, că le-a răspuns "ferm şi argumentat "ambasadorilor şi ZEILOR de la Bruxelles de fiecare dată când au înţeles să ne bată cu linia peste degete, din reflexul de a ne considera copiii inadecvaţi ai Vestului" etc.

"Multe ar mai fi de spus despre CURAJ, despre asumarea unei lupte împotriva Sistemului. Cert este că lucrurile sunt simple: ori ai CURAJ, ori n-ai, ori te lupţi, ori nu te lupţi, ori îţi asumi nişte principii, ori nu. Aşa că, fără a mă cocoţa pe vreun piedestal (sunt un om normal, cu calităţi şi defecte), chiar nu pot accepta să-mi vorbească cineva – oricine – despre „curaj” şi despre „principii asumate”. Dacă aş fi gândit aşa cum din păcate mult prea mulţi gândesc în politică românească, nu m-aş fi expus şi mi-aş fi asigurat foarte uşor un locşor pufos şi relaxant...".

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne