Pleşoianu către ambasade: "Îmi exprim deosebita îngrijorare cu privire la nivelul foarte ridicat al exportului de corupţie dinspre ţările dumneavoastră"

După ce i-a scris lui Donald Trump, lui Frans Timmermans, deputatul PSD Liviu Pleşoianu scrie, mai nou, ambasadelor SUA şi unor puternice ţări UE, cerându-le să stopeze exportul de corupţie.
Liviu Plesoianu
Liviu Plesoianu (Florin Chirila/Epoch Times)

Deputatul PSD Liviu Pleşoianu postează, pe contul său de Facebook, o "scrisoare deschisă" către ambasadele din România ale Statelor Unite ale Americii, Franţei, Germaniei, Olandei şi Suediei pentru a le cere să stopeze "exportul de corupţie!"

Exponent al unui partid acuzat că elaborează şi dă pe bandă rulantă legi pentru corupţi, Pleşoianu înşiră o listă de firme despre care susţine că au fost amendate pentru luare de mită, exprimându-şi "îngrijorarea"că ţarile străine ar exporta corupţie în România.

"În calitate de deputat ales în Parlamentul României, îmi exprim deosebita îngrijorare cu privire la nivelul foarte ridicat al exportului de corupţie dinspre ţările dumneavoastră către alte state, inclusiv către România. Conform datelor oficiale (The U.S. Securities and Exchange Commission - Enforcement of the Foreign Corrupt Practices Act), companii de renume din ţările pe care le reprezentaţi afectează zeci de state ale lumii în care, pentru a obţine beneficii financiare, oferă mită în valoare de sute de milioane de dolari. În total, doar din ce s-a investigat până acum, rezultă un cuantum de 4.902.913.195 de dolari. La această sumă se ridică nivelul MITEI date în străinătate (aproape CINCI MILIARDE de dolari)!

Iar amenzile pe care le-au primit companiile care au dat MITĂ în alte state (în special în Europa de Est, Asia, Africa şi America de Sud) totalizează 10.722.513.931 de dolari (aproape 11 MILIARDE de dolari), fără a lua în calcul şi amenzile de zeci de MILIARDE de dolari primite de diferite bănci de renume din ţările dumneavoastră!", scrie, pe Facebook, Pleşoianu.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne