PLDM: Puterea politică a distrus ultima iluzie despre funcţionalitatea statului R. Moldova

Republica Moldova a devenit captiva unor interese oculte, fiind dominată de un cerc îngust de persoane, iar demenţa puterii şi controlul total asupra statului a distrus ultima iluzie a cetăţeanului, cea de a vota, consideră PLDM.
Membri PLDM
Membri PLDM (Captură Foto / privesc.eu)

Partidul Liberal Democrat din Moldova (PLDM) se declară contrariat de decizia de invalidare a alegerilor pentru funcţia de primar general al municipiului Chişinău, exprimată de Judecătoria Centru a Capitalei.

În acest context, PLDM atenţionează opinia publică moldovenească şi internaţională că statul Republica Moldova se confruntă cu cea mai mare criză politică din scurta sa istorie de la independenţă încoace.

”Prin decizia de invalidare a alegerilor locale în municipiul Chişinău puterea politică, exprimată prin coaliţia PDM, PSRM, PPEM, a distrus ultima iluzie despre funcţionalitatea statului. Suntem în drept să recunoaştem că Republica Moldova a devenit captiva unor interese oculte, care are la bază subjugarea interesului public prin dominaţia unui cerc îngust de persoane”, se arată într-o declaraţie a fracţiunii politice.

Mai mult decât atât, PLDM consideră că decizia de invalidare a mandatului noului primar ales al municipiului Chişinău, Andrei Năstase, demonstrează adevărata miză a alegerilor parlamentare programate pentru toamna anului curent.

”Distrugerea sistematică şi programată a instituţiilor statului, urmată de deturnarea votului cetăţeanului în toate organele elective prin corupţie, şantaj şi utilizarea justiţiei, continuând cu modificarea sistemului electoral, fără a ţine cont de riscuri, şi, culminând cu invalidarea alegerilor în municipiul Chişinău, demonstrează că Partidul Democrat şi aliaţii săi nu sunt dispuşi să cedeze puterea, indiferent de rezultatul votului cetăţenilor”, se mai arată în declaraţia PLDM.

Îndemnând cetăţenii să se opună prin toate mijloacele legale acaparării statului de către ”camarila mafiotă a PDM, PSRM şi PPEM”, liberal-democraţii susţin că demenţa puterii şi controlul total asupra statului au distrus ultima iluzie a cetăţeanului, şi anume faptul că odată la 4 ani îşi poate exercita dreptul de suveran. ”Este justificat să ne cerem dreptul de a alege şi a fi aleşi. Poporul este suveranul acestei ţări şi nimeni nu poate anula acest drept!”

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe