Planul Juncker: 177 milioane de euro pentru IMM-urile din România

Jean-Claude Juncker, preşedintele Comisiei Europene.
Jean-Claude Juncker, preşedintele Comisiei Europene. (Captură Foto)

Aproximativ 2000 de IMM-uri româneşti vor beneficia de avantajele obţinute prin intermediul unor noi împrumuturi deblocate în urma acordului semnat de Fondul european de investiţii cu Raiffeisen Bank, transmite Reprezentanţa Comisiei Europene la Bucureşti. Potrivit sursei citate, este vorba de circa 177 de milioane de euro împrumuturi pentru întreprinderile mici şi mijlocii din România.

Acest acord al Fondului European pentru Investiţii Strategice (EFSI), pilonul central al Planului Juncker, a fost semnat în 11 mai, EFSI fiind un factor crucial în semnarea împrumutului.

"Planul Juncker este destinat sprijinirii creării de locuri de muncă şi stimulării creşterii economice în Europa. Facilitarea accesului la finanţare pentru întreprinderile mici şi mijlocii este o componentă importantă a Planului. Sunt încântată de faptul că, prin reuşita Acordului din 11 mai, şi mai multe companii româneşti vor putea investi în extindere, în crearea de locuri de muncă şi în inovare", a declarat comisarul european Corina Creţu.

Planul Juncker ar urma să declanşeze, potrivit oficialilor de la Bruxelles, noi investiţii în întreaga Europa, în valoare de aproximativ 743 milioane de euro, începând cu luna mai 2017.

Anunţul semnării acordului vine chiar în ziua în care Juncker se află în vizită la Bucureşti, unde va susţine un discurs în plenul Parlamentului şi va avea întrevederi cu şeful statului, premierul Grindeanu şi cetăţenii, discuţiile vizând viitorul UE.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Economie