Plahotniuc trimite miniştrii în toate raioanele. Valeriu Munteanu: Implicare grosolană a Guvernului în alegeri

Noua ”idee năstruşnică” a PD-ului de a implica întregul cabinet de miniştri în rezolvarea problemelor din fiecare raion al ţării şi de a organiza un ”desant” în fiecare zi de vineri va compromite randamentul de lucru al Guvernului în întregime, consideră Munteanu.
Şedinţa de partid a PD, condusă de Vlad Plahotniuc
Şedinţa de partid a PD, condusă de Vlad Plahotniuc (pdm.md)

Liderul Partidului Democrat din Moldova, Vladimir Plahotniuc, a afirmat în cadrul obişnuitului briefing de marţi că unul din subiectele discutate în cadrul şedinţei de partid ţine de ”implicarea cât mai activă a Guvernului” în rezolvarea problemelor acute în fiecare raion.

”Am identificat astăzi împreună cu colegii şi cu prim-ministrul, o soluţie care credem că va contribui considerabil la identificarea şi rezolvarea problemelor acute din fiecare raion. În acest context, întregul Guvern în frunte cu prim-ministrul, de câteva ori pe lună, îşi va desfăşura activitatea în teritoriu. În zilele de vineri va fi organizat un desant al întregului cabinet de miniştri în câte un raion unde colegii din executiv vor ave întâlniri cu autorităţile locale, agenţii economici, cadrele didactice, medicii şi alte categorii de cetăţeni inclusiv în satele Republicii Moldova”, a declarat Plahotniuc care nu este decât liderul partidului de guvernământ în Moldova, neocupând nicio funcţie publică în stat.

În context, vicepreşedintele Partidului Liberal, Valeriu Munteanu, a menţionat că în calitate de fost ministru, întrevede în această operaţiune de „desant” o implicare grosolană a Guvernului în alegerile parlamentare, mai exact, ”membrii Guvernului vor merge în fiecare circumscripţie electorală, de mână cu, candidatul PD pentru funcţia de deputat în acea circumscripţie şi vor făgădui oamenilor „marea şi sarea”, doar să-i înduplece să fie susţinut omul „celor trei trandafiri şi un dolar””.

Această ”nouă idee năstruşnică a PD” va obstrucţiona puternic buna desfăşurare a alegerilor parlamentare şi va compromite randamentul de lucru al Guvernului în întregime, dar şi al fiecărui membru în parte, consideră Munteanu.

În opinia politicianului, Guvernul va fi paralizat în goana de a satisface necesităţile electorale ale partidului de guvernare, iar angajamentele reale ale statului Republica Moldova şi reformele necesare vor fi uitate până după alegeri, astfel ”vor avea de suferit oamenii”.

”Desantul sunt de fapt trupe, lansate în spatele frontului, în vederea îndeplinirii unor misiuni de luptă. Pesemne că pentru democraţi, „linia frontului” este limita municipiului Chişinău, ori, altfel, consilierii care i-au scris din timp textul domnului Plahotniuc şi au strecurat acolo cuvântul „desant” i-au făcut o nouă mică „подстава” (ţeapă, n.r.), a scris Valeriu Munteanu pe pagina de socializare.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe