Plahotniuc, ironic cu privire la denunţul depus de Maia Sandu. Replica PAS

Denunţul depus de Maia Sandu la Procuratura Generală împotriva lui Plahotniuc nu a fost trecut cu vederea de către liderul PD, potrivit căruia, şcolile din Moldova s-ar închide în urma reformei în educaţie demarată de liderul PAS în perioada când a fost ministru.
Vlad Plahotniuc, liderul Partidului Democrat
Vlad Plahotniuc, liderul Partidului Democrat (facebook.com / Vlad Plahotniuc)

Preşedintele Partidului Democrat din Moldova (PDM), oligarhul Vlad Plahotniuc, a afirmat, în cadrul unei conferinţe de presă, că liderul Partidului Acţiune şi Solidaritate, Maia Sandu, s-ar juca de-a „denunţurile politice”, după ce aceasta a depus la sfârşitul lunii septembrie un denunţ la Procuratura Generală împotriva lui Plahotniuc pentru uzurparea puterii în stat.

„Dacă acum ne priveşte şi Maia Sandu, o anunţ că am uzurpat şi astăzi atenţia colegilor în şedinţa de la partid, deci dumneaei o să aibă noi probe pentru joaca de-a denunţurile politice şi ca o coincidenţă, tema aflată pe agenda discuţiilor noastre de astăzi a fost despre educaţie”, a declarat liderul PDM, făcând referire la faptul că actualele probleme cu care se confruntă în prezent sistemul educaţional din Moldova s-ar trage din perioada în care Maia Sandu a fost ministru al Educaţiei.

În context, Plahotniuc a menţionat că în special în perioada în care Maia Sandu era ministru al Educaţiei, ar fi fost demarată închiderea şcolilor, omiţând faptul că cele mai multe şcoli au fost închise chiar din cauza numărului foarte mic de copii şi profesori care, în marea lor majoritate au plecat din ţară din cauza sărăciei.

Pe de altă parte, PAS a precizat că cele spuse de Plahotniuc în cadrul conferinţei respective reprezintă doar opinia sa, adăugând că o persoană care a devenit simbolul corupţiei, al injustiţiei, al sufocării statului, democraţiei şi drepturilor omului nu are calitatea morală de a aprecia schimbări şi reforme.

„În politică pot fi multe opinii, dar un singur adevăr. Oricât de mult ar dori cel mai detestat cetăţean să fure viitorul ţării, nu va reuşi. Omul care manipulează şi dezinformează fără încetare nu are dreptul moral de a vorbi despre educaţie. Cu regret, sistemul educaţional are probleme grave, iar asta, mai ales, din cauză că ţara a fost acaparată de o bandă de hoţi care s-a ocupat de propriul interes şi a sărăcit statul. Şcolile se închid din cauză că oamenii pleacă dintr-o ţară furată de corupţi. Şcolile se vor deschide când vor fi închişi corupţii”, se arată într-un comunicat PAS.

Cu toate că liderul PDM face referire la sistemul educaţional al Republicii Moldova ca fiind defect, acesta uită de faptul că Uniunea Europeană a declarat în nenumărate rânduri, îndeosebi de când Partidul Democrat se află la guvernare, că în Moldova reformele nu se implementează ci se mimează. Dovadă a acestui lucru este şi faptul că Uniunea Europeană a refuzat să mai finanţeze reforma în justiţie, şi a suspendat pentru anul 2017 asistenţa macrofinanciară de 100 milioane de euro pentru Republica Moldova.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe