Peste noi pogoară Turcia

Jurnalist german arestat de jandarmi
Jurnalist german arestat de jandarmi (Facebook / Paul Arne Wagner)

Primele pagini ale mai multor publicaţii din România titrează astăzi despre incidentul arestării jurnalistului german Paul Wagner, în timpul mitingului desfăşurat aseară în Piaţa Victoriei.

Dacă ştirea este uimitoare într-o Românie care alunecă ezitant către Europa, detaliile sunt cu adevărat şocante.

Wagner nu a fost pur şi simplu luat pe sus cu oarecare brutalitate, de către ţestoase: el a fost RIDICAT DIN MULŢIME.

În momentul arestului se afla undeva în spatele demonstraţiei, trecând pe verde o trecere de pietoni, împreună cu soţia sa. La gâtul său se afla legitimaţia de presă. Jandarmii nu au avut, conform mărturiilor şi filmării, niciun motiv să-l salte. Nu existau, la momentul respectiv, nici măcar altercaţii între el şi jandarmii aflaţi în proximitate. Totuşi a fost arestat. Aflat la faţa locului pot afirma că nu se ridicau oameni din Piaţă în mod haotic. Erau vizate persoane care în general opuneau rezistenţă acţiunii în forţă declanşate de jandarmi. Sau persoane cunoscute, considerate vârful de lance al manifestaţiei.

Mi-e greu să cred că trupele de ţestoase au închis ochii şi au pus la întâmplare mână pe cineva. Consecinţa celor de mai sus este că, foarte probabil, Wagner a fost arestat la comandă. Aşa că ştirea ar trebui să devină: "Jurnalist german ridicat la comandă în timpul unui miting la Bucureşti".

Având în vedere că Wagner a filmat excelentul documentar "Aici nu-l avem decât pe Dragnea", devine evident că Teleormanul se crede în Turcia. Iar pe noi ne ia drept supuşii Sultanului.

Ştirea este cu atât mai gravă cu cât nu cred că există cineva care să îşi imagineze că dna ministru Carmen Dan va avea o umbră de gând referitoare la vreo demisie. Cu alte cuvinte, trăim în plin anormal, fără să mai realizăm gravitatea situaţiei. Cât de anormală trebuie să mai devină până când înţelegem că am ajuns din nou în temniţă?

Mitingul PSD, o mineriadă soft, este acum urmat de o dizolvare a Justiţiei în Parlament. Soft şi ea, căci nu-i aşa, Parlamentul ar fi democratic. Cireaşa de pe tort este declanşarea prigoanei jurnaliştilor incomozi. Căci, nu-i aşa, şobolanii nu pot fi lăsaţi pe străzi, au gura mare...

Dictatura a început. Soft. Ca în 1946. Suntem din nou afară din Europa. Ne-am tot culcat în Europa, până ne-am trezit în Turcia.