Pasager debarcat de pe o croazieră de lux după o revoltă privind epidemia de ciumă din Madagascar

Navă de croazieră a companiei Costa Cruises.
Navă de croazieră a companiei Costa Cruises. (Captură Imagine)

Un turist francez a fost evacuat de pe un vas de croazieră după ce s-a plâns când itinerariul a fost modificat pentru a evita insule ameninţate cu Moartea Neagră.

Alain Jan, în vârstă de 53 de ani, de pe insula franceză Reunion, se afla pe o navă de croazieră a companiei Costa Cruises când epidemia de ciumă din Madagascar l-a forţat pe căpitan să schimbe cursul navei.

Temerile privind o epidemie globală de ciumă se amplifică în condiţiile în care boala a provocat deja 143 de morţi şi infectarea a aproape 2.000 de persoane.

Doctori din Organizaţia Mondială a Sănătăţii au descris situaţia din ţara insulară, aflată în Oceanul Indian, ca fiind “cea mai gravă în ultimii 50 de ani”.

Dar Jan, care se afla în croazieră cu soţia sa, aparent a fost înfuriat de decizia căpitanului navei de a ocoli câteva puncte fierbinţi lovite de epidemia de ciumă.

Potrivit rapoartelor, turistul a fost dat jos de pe nava de croazieră după ce a condus o mică revoltă împreună cu alţi 60 de pasageri în momentul în care au fost anulate opririle pe trei insule din jurul Republicii Mauritius.

O compensaţie în valoare de 146 de euro a fost respinsă de Jan, care a declarat publicaiţiei Le Parisian: “Eram 60 de persoane care am dat cu pumnii în masă pentru a-i alertă pe ceilalţi pasageri în legătură cu această escrocherie”.

Protestele pasagerilor au forţat poliţia locală să se îmbarce pe navă în timp ce aceasta s-a apropiat de Republica Seychelles.

Potrivit unor rapoarte, compania Costa Cruises a confirmat ulterior că unui pasager i s-a cerut să debarce de pe navă.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe