Partidul Democrat din SUA în lumina reflectoarelor. WikiLeaks publică înregistrări compromiţătoare

Website-ul WikiLeaks a publicat noi fişiere despre care susţine că sunt înregistrări audio piratate către Comitetul Naţional Democrat care includ cereri ca fostul candidat prezidenţial Bernie Sanders şi susţinătorii săi să fie marginalizaţi.
(Captură Foto)

În seara zilei de miercuri, website-ul WikiLeaks a publicat 29 de înregistrări audio, inclusiv apeluri făcute către Comitetul Naţional Democrat (CND) de către persoane neidentificate, furioase pe influenţa lui Sanders în partid.

În timp ce majoritatea mesajelor păreau să fie neimportante, altele vor amplifica probabil temerile că nucleul establishmentului democrat a fost împotriva lui Sanders de-a lungul procesului pentru deciderea unui candidat.

Un apelant s-a opus deciziei de a i se oferi lui Sanders – care până anul trecut a fost membru independent al Senatului afiliat la democraţi – dreptul de a lua cuvântul la Convenţia Naţională Democrată.

Un alt apelant a fost furios pe faptul că unul dintre susţinătorii lui Sanders, Cornel West, care la un moment dat l-a numit pe preşedintele Barack Obama drept “o mascotă a oligarhilor de pe Wall Street”, a primit o funcţie în Comitet.

Publicarea înregistrărilor audio are loc în mijlocul evenimentelor Convenţiei Naţionale Democrate, unde Hillary Clinton a fost nominalizată în mod oficial în cursa pentru prezidenţialele din această toamnă din SUA, unde se va duela cu Donald Trump, care a fost nominalizat candidat prezidenţial al taberei republicane.

Este foarte probabil ca aceste înregistrări audio să alimenteze nemulţumirile în rândul susţinătorilor lui Sanders, deja iritaţi după ce WikiLeaks a publicat 19.000 de emailuri interne hackuite de la CND în acest an. Emailurile arată că unii membri ai personalului CND au susţinut-o activ pe Hillary Clinton, în ciuda faptului că au promis că vor rămâne neutri. Preşedinta CND, Debbie Wasserman Schultz, a demisionat în urma acestor dezvăluiri.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe