Parlamentul, scut anti-DNA: Rovana Plumb a scăpat de urmărirea penală în dosarul Belina

Pesedista Rovana Plumb a scăpat de urmărirea penală în dosarul Belina, graţie susţinerii colegilor săi din Camera Deputaţilor.
Rovana Plumb
Rovana Plumb (Florin Chirila/Epoch Times)

Majoritatea PSD-ALDE din Camera Deputaţilor se face din nou scut în faţa procurorilor DNA. Solicitarea de începere a urmăririi penale în cazul fostului ministru Rovana Plumb, acuzată de complicitate la abuz în serviciu în dosarul Belina, a fost respinsă cu 184 voturi "împotrivă" şi 99 "pentru".

"Vreau să mulţumesc tuturor colegelor şi colegilor mei deputaţi în Camera Deputaţilor a Parlamentului României pentru faptul că au apărat astăzi prin vot principiile fundamentale ale statului de drept", a declarat, după vot, Rovana Plumb.

"Art. 16 (2) din Constituţia României: Nimeni nu este mai presus de lege. ...mai puţin Rovana Plumb. Azi PSD a făcut din nou zid împotriva justiţiei şi şi-a salvat un membru de la începerea urmăririi penale", a reacţionat, la rândul său, deputatul USR Claudiu Năsui.

Cu o zi în urmă, şi Comisia Juridică a Camerei condusă de pesedistul Eugen Nicolicea a dat raport negativ în acest caz.

Reamintim că, alături de colega sa de guvern Sevil Shhaideh, Rovana Plumb este acuzată că ar fi contribuit la trecerea ilegală a unei părţi din Insula Belina şi Braţul Pavel în administrarea Consiliului Judeţean Teleorman, pentru ca de ele să beneficieze, în fapt, Tel Drum, firmă despre care presa a vuit că ar fi controlată de Liviu Dragnea.

În apărarea sa, Rovana Plumb a susţinut că acuzaţiile din dosarul Belina fac parte din aceeaşi strategie de compromitere a PSD care a fost aplicată şi la referendumul din 2012 pentru demiterea fostului preşedinte Traian Băsescu şi la alegerile prezidenţiale din 2014.

"Se încearcă permanent demonizarea PSD, compromiterea unui întreg program de guvernare şi, dacă se poate, răsturnarea votului popular", pretinde Rovana Plumb.