Parlamentul RM şi-a reluat activitatea. Maria Ciobanu: Începe competiţia pentru cele mai deocheate proiecte de legi

Parlamentul Republicii Moldova
Parlamentul Republicii Moldova (facebook.com)

Parlamentul Republicii Moldova se întruneşte, joi, în prima şedinţă plenară a sesiunii de primăvară 2018.

La deschiderea primei şedinţe a Legislativului, Grupul Parlamentar Popular European a anunţat noua conducere. Astfel, preşedinte a fost ales deputatul Eugen Carpov, vicepreşedinte – Simion Grişciuc, secretar al grupului fiind deputata Aliona Gotă.

Totodată, fosta membră a Partidului Comunist Aliona Babiuc care a acces în parlament în decembrie 2017, după ce deputata PCRM, Oxana Domenti, şi-a depus mandatul, a aderat joi la fracţiunea parlamentară a Partidului Democrat, care numără astfel 42 de deputaţi.

Potrivit serviciului de presă al Legislativului, pe parcursul zilei, deputaţii urmează să examineze structura şi efectivul-limită ale Autorităţii Naţionale de Integritate, candidatura unui nou judecător al Curţii Supreme de Justiţie, precum şi demisia deputatului Iurie Leancă.

Pe ordinea de zi mai figurează examinarea mai multor proiecte de legi, dar şi ratificarea Acordului dintre R. Moldova şi Guvernul Republicii Azerbaidjan privind cooperarea în domeniul militar.

În context, deputata PLDM, Maria Ciobanu a ţinut să sublinieze că Parlamentul Republicii Moldova, începe competiţia acerbă pentru cele mai deocheate proiecte de legi şi hotărâri, declaraţii şi replici... ”TEATRUL ABSURDULUI. Într-un an electoral deputaţii nu-şi vor da rândul la microfoane, pentru a-i spune poporului cât de mult îl iubeşte, că se gândeşte doar la el şi îi poartă mereu de grijă!”

Expertul de la Transparency International Moldova Veaceslav Negruţă, fost ministru al Finanţelor din R. Moldova a notat încă la începutul lunii februarie că ar fi bine dacă parlamentul moldovean s-ar suspenda până la alegerile din toamnă ca să nu mai legalizeze ilegalităţi. ”Oricum nu mai reprezintă alegătorii şi e doar o maşinărie de ridicat mâini, teleghidat.”

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe