Parcul Naţional Yosemite din SUA, un loc cu privelişti uimitoare (video)

Parcul Naţional  Yosemite din SUA
Parcul Naţional Yosemite din SUA (Pixabay.com)

Situat în centrul statului California, Yosemite Naţional Park a fost înfiinţată în 1890 şi se întinde de-a lungul versantului vestic al munţilor Sierra Nevada pe o suprafaţă de 3.081 de km pătraţi, din care 95 la sută este pustie.

Parcul atrage aproximativ patru milioane de vizitatori anual.

Yosemite Naţional Park oferă o mare varietate de activităţi şi destinaţii turistice. Valea este un canion de peste 11 km lăţime, cu formaţiuni de rocă incredibile, inclusiv Capitan, cel mai înalt monolit de granit din lume şi una dintre primele destinaţii de rock alpinism din lume. Yosemite Falls este cea mai mare cascadă din America de Nord, cu vederi impresionante. Parcul este, de asemenea, cunoscut pentru copacii Sequoia gigant, care sunt estimaţi a fi vechi de peste 3.000 de ani.

Cascada din Parcul Yosemite din SUA.
Cascada din Parcul Yosemite din SUA. (Wikipedia.com)

În anul 1984, Yosemite, cu masivul său stâncos impunător, cu pâraile cu ape limpezi şi cascade, a fost inclus în Patrimoniul mondial UNESCO.

Urmăriţi acest minunat video ce a putut surprinde toate frumuseţile naturii din acest Parc Naţional care atât iarna cât şi vara surprinde şi atrage mii de turişti ce iubesc natura.