Paradă Falun Gong în Washington marchează 16 ani de persecuţie în China

Aderenţi Falun Gong în Washington, 17 iulie 2015, cer aducerea în justiţie a lui Jiang Zemin, dictatorul chinez care a început uciderea în masă a colegilor lor din China
Aderenţi Falun Gong în Washington, 17 iulie 2015, cer aducerea în justiţie a lui Jiang Zemin, dictatorul chinez care a început uciderea în masă a colegilor lor din China (Larry Dye/Epoch Times)

Practicanţii disciplinei spirituale chineze Falun Gong au participat joi în Washington D.C, la o serie de evenimente – o acţiune comemorativă la Capitol Hill, o paradă pe Pennsylvania Avenue şi un priveghi cu 12.000 de lumânări la Washington Monument – pentru a comemora 16 ani de când Partidul Comunist a început genocidul împotriva lor, în China.

Fiind prezentat publicului pentru prima dată în 1992, Falun Gong, cunoscut şi sub numele de Falun Dafa, include 5 exerciţii fizice lente şi de meditaţie şi propune valori morale bazate pe adevăr, compasiune şi toleranţă.

Evenimentele din acest an au fost desfăşurate în contextul schimbării rapide a climatului politic din China, unde numeroşi dintre instigatorii principali ai persecuţiei au fost condamnaţi în cadrul unei aşa zise campanii de anti-corupţie care are loc în cadrul Partidului Comunist Chinez.

Încurajaţi de aceste schimbări, zeci de mii de practicanţi Falun Gong din China au depus plângeri penale împotriva fostului lider comunist, Jiang Zemin – care a ordonat lansarea campaniei de eliminare a Falun Gong în 20 iulie 1999.

“Acuzarea lui Jiang este o alegere personală, de conştiinţă, în special când familia noastră a fost persecutată”, a declarat dr. Yan care provine din oraşul Liaoning, provincia Shenyang, nord-estul Chinei.

Pe măsura trecerii anilor, în centrul atenţiei evenimentelor anuale din Washington D.C. se află marşul solemn prin capitală – un marş încărcat cu bannere colorate şi condus de o amplă fanfară de paradă. Participanţii la marş au afişat pancarte care deplângeau recoltarea de organe pe viu de la practicanţi Falun Gong, sau mesaje de susţinere a campaniei de inculpare a lui Jiang Zemin.

Într-o secţiune a paradei puteau fi citite mesaje care cereau oprirea persecuţiei, în timp ce un grup de femei îmbrăcate în alb au afişat poze cu practicanţi ucişi în cadrul acestui genocid.

“Întreaga mea familie a fost separată de această persecuţie”, a declarat Bi Yun, care a început să practice Falun Gong în China în 1995. “Cred că este important ca toată lumea să ştie ce se întâmplă în China şi despre metodele pe care le folosesc pentru a persecuta practicanţi.”

Ang Lin, 52 de ani, a declarat că înainte să se mute în New York era un oficial guvernamental în Guangzhou, sudul Chinei. În timpul persecuţiei a fost arestată de forţele de securitate chineze şi a fost supusă la torturi severe. Ea a descris cum poliţiştii i-au frecat usturoi peste ochi sau i-au introdus capul într-o găleată cu apă murdară şi au ţinut-o în acea poziţie până în pragul înecului.

Pe lângă practicanţii chinezi persecutaţi care au sosit în SUA ca refugiaţi, mulţi americani au declarat că s-au regăsit în învăţăturile morale şi exerciţiile Falun Gong.

În China statul îi "recoltează" pentru organe

Andrea, aproximativ 40 de ani, a privit de asemenea parada cu mult interes pe Pennsylvania Avenue. “Uau, nu ştiu de aceste lucruri”, a declarat ea când a aflat că zeci de mii de practicanţi Falun Gong au fost executaţi pentru ca organele lor să fie vândute pentru transplanturi.

Problema recoltării de organe de la practicanţi Falun Gong în China este documentată de diverse organizaţii pentru drepturile omului, jurnalişti, avocaţi sau politicieni.

Potrivit unei investigaţii desfăşurate de avocatul canadian de drepturile omului David Matas şi fostul secretar de stat canadian David Kilgour, nominalizaţi la premiul Nobel pentru pace pentru raportul lor pe tema recoltării de organe din China, între 40.000 - 65.000 de practicanţi Falun Gong au fost ucişi pentru organele lor.

Analiştii consideră că numărul ar putea fi însă doar vârful iceberg-ului.

Recoltarea de organe de la practicanţii Falun Gong a devenit de notorietate internaţională, Parlamentul European adoptând, în decembrie 2013, o rezoluţie care cere Chinei "încetarea imediată a recoltării forţate de organe de la prizonierii de conştiinţă".

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.