PACT: "Se pregăteşte terenul pentru un nou “tun”. Compania Electrica, preluată ostil de gaşca de la ALDE"

La ELECTRICA, societate cu peste 500 de milioane de euro în conturi, se pregăteşte terenul pentru corupţie, ALDE urmând să propulseze în CA oameni lipsiţi de pregătire profesională, care răspund unui singur criteriu: loialitatea faţă de “lider” şi de partid, susţine PACT.
Sebastian Burduja
Sebastian Burduja (Eugen Horoiu/Epoch Times)

Majoritatea PSD-ALDE continuă operaţiunea de politizare totală a instituţiilor, cu scopul de a confisca cât mai multe resurse şi de a le redirecţiona spre clientela proprie. Ultimul exemplu este compania Electrica, acuză platforma civică şi politică de centru–dreapta PACT.

Astfel, pe 26 octombrie va avea loc Adunarea Generală a Acţionarilor Electrica în care vor fi aleşi noii administratori, iar gruparea ALDE vizează să obţină majoritatea în Consiliul de Administraţie. Concret, dintre următorii 7 membri ai Consiliului de Administraţie, 4 vor fi “oameni de casă” ai ALDE, arată PACT, în comunicatul de presă remis Epoch Times.

"Una dintre propunerile Ministrului Energiei Toma Petcu (ALDE) este Doina Dascălu, fost vicepreşedinte al Curţii de Conturi, calitate în care a aprobat mai multe hotărâri privind plata a peste 1 miliard de euro chiar de către Electrica şi totodată fina lui Dan Radu Ruşanu.

A doua propunere este avocatul Ciprian Constantin Iacob, membru ALDE Dâmboviţa. Cele două candidaturi au fost depuse la 8 minute după expirarea termenului limită din convocator, în timp ce candidatura reprezentantului micilor acţionari a fost respinsă. Considerăm că acesta este un abuz ce are drept scop impunerea unui control politic din partea ALDE în Consiliul de Administraţie al companiei.

Alături de cei doi va mai candida Busu Cristian, preşedintele în funcţie al Consiliului de Administraţie Electrica, fost consilier al lui Călin Popescu Tăriceanu şi suspectat de fals în declaraţii. Un alt candidat este Bogdan Iliescu, fiul lui Gheorghe Iliescu, vicepreşedinte ALDE şi consilier judeţean Argeş. Totodată, Bogdan Iliescu este şi membru în Consiliul de Supraveghere la Transgaz, operatorul sistemului naţional de transport gaze, fiind în incompatibilitate cu poziţia din Consiliul de Administraţie al Electrica. Din această cauză, Comisia Europeană poate să deschidă procedura de infringement pentru încălcarea Directivei 73/2009 de către România.

Un alt candidat este Gicu Iorga, administrator provizoriu în funcţie, membru ALDE şi Secretar General al Ministerului Energiei.

În cazul în care oricare patru dintre cei cinci vor ajunge în Consiliul de Administraţie, o companie de importanţă strategică pentru România va deveni captiva intereselor private ale unor găşti din ALDE", susţine PACT.

Reprezentanţii PACT mai opinează că se pregăteşte terenul pentru fapte de corupţie, căci societatea ELECTRICA are peste 500 de milioane de euro şi lansează un apel la instituţiile statului, cerându-le să sancţioneze abuzurile.

''PACT urmăreşte cu foarte multă îngrijorare ceea ce se întâmplă la compania Electrica, unde un grup de la ALDE aflat vremelnic la guvernare îşi bate joc de drepturile miilor de acţionari ai societăţii, persoane fizice şi juridice. Este un abuz să accepţi candidaţi peste termenul limită şi o totală lipsă de bun simţ să propui oameni lipsiţi de pregătire profesională, care răspund unui singur criteriu: loialitatea faţă de “lider” şi de partid! Este clar că se pregăteşte terenul pentru fapte de corupţie având în vedere că societatea Electrica, listată pe bursa de la Bucureşti şi Londra, are peste 500 milioane euro în conturi. Facem apel la instituţiile statului român să sancţioneze aceste abuzuri. Nu ne putem întoarce la perioada comunistă în care dreptul la proprietate şi tratamentul faţă de investitorii privaţi erau batjocorite'', a declarat preşedintele PACT Sebastian Burduja.

Pentru a sancţiona astfel de abuzuri în viitor, membrii PACT vor cumpăra câte o acţiune la fiecare companie de stat listată şi vor participa la toate Adunările Generale ale Acţionarilor, transmite organizaţia.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne